Iš Nidos kilęs dvimetrinis puolėjas savo gimtuosius namus paliko dar būdamas paauglys – „Baskonia“ klube treniruotis pradėjo vos 15-metis. Interviu oficialiam Eurolygos interneto portalui krepšininkas prisipažino, kad tai buvo didžiulis įvykis jo gyvenime.

„Persikėlimas į Vitoriją buvo didelė permaina mano gyvenime, tačiau galvoti apie tai, kad pasiilgstu šeimos, draugų, artimųjų neturėjau laiko, nes visą mano dieną užėmė mokykla, treniruotės, treniruoklių salė. Grįždavau toks pavargęs, kad galėjau galvoti tik apie miegą. O kitą dieną vėl tas pats“, – prisiminė jis.

Ir tęsė: „Tiesiog nebuvo laiko sėdėti ant lovos ir galvoti, kaip pasiilgau namų. Laikas skriejo labai greitai, namo grįždavau švęsti Kalėdas ir vėl atgal. Nepaisant visko, mano krepšinio technika tobulėjo, kūnas tvirtėjo ir aš buvau laimingas“.

Ar buvo minčių viską mesti ir grįžti į Nidą?

„9 metus Vitorija ir „Baskonia“ yra mano namai. Tai tarsi dar vieni gimtieji namai. Miestas yra nuostabus, jūrą galima pasiekti per valandą. Jis truputį primena man gimtąją Nidą, nes yra ramus ir žalias. Krepšinio karjerai tai yra nuostabi vieta, – dalinosi mintimis T. Sedekerskis. – Čia jaučiuosi patogiai. Turiu draugų, puikiai pažįstu visus „Baskonia“ klubo narius, darbuotojus. Džiaugiuosi, kad pasirašiau naują sutartį dar trejiems metams. Aš tik noriu kažką laimėti, noriu „Baskonia“ ekipai padėti iškovoti trofėjų“.

Gera gynyba Duško Ivanovičiaus treniruojamoje ekipoje pasižymintis T. Sedekerskis per 4 naujo Eurolygos sezono rungtynes aikštėje vidutiniškai praleidžia beveik 20 minučių, pelno 6,8 taško, atkovoja 5,3 kamuolio, atlieka 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir renka 11 naudingumo balų per rungtynes.

„Baskonia“ su 2 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais turnyro lentelėje rikiuojasi 12-oje vietoje. Vitorijos komandoje žaidžia ir dar vienas lietuvis Rokas Giedraitis.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)