Trečiajame kėlinyje dominavęs bei 70:48 atsiplėšęs „Rytas“ paskutiniajame ketvirtyje atsipalaidavo ir leido varžovams sugrąžinti intrigą, tačiau galiausiai atsilaikė.

„Nemanau, kad ketvirtame kėlinyje mes buvome aikštelėje. Trečiąjį kėlinį laimėjome 30:12, o vėliau praradome savikontrolę. Negalime taip sužaisti rungtynių pabaigos“, – spaudos konferencijoje kalbėjo G. Žibėnas.

Paskutinėmis mačo minutėmis prasiveržė krepšininkų emocijos. Iš pradžių apsistumdė Deividas Gailius ir Gytis Radzevičius, o juos išskyrę teisėjai skyrė krepšininkams po nesportinę pražangą. Likus žaisti 7 sekundes apsistumdė ir Arnas Butkevičius bei Klaidas Metrikis. Pirmasis buvo nubaustas nesportine, o antrasis – diskvalifikacine pražanga.

Abu susistumdymus inicijavo klaipėdiečiai.

„Kai kurie „Neptūno“ žaidėjai turi geriau kontroliuoti savo emocijas, nes tai veda prie traumų, o mums papildomų traumų nereikia. Toks yra „Neptūnas“. Mes tai žinome, turi žinoti ir teisėjai“, – teigė G. Žibėnas.

Nesportiškas auklėtinių elgesys nepatiko ir Tomui Gaidamavičiui, tačiau jis po pralaimėjimo geros nuotaikos neprarado ir paaiškino emocijų priežastis.

„Gerai, kad mano auklėtiniai kovojo, bet kovingumas irgi turi kažkokias ribas – nesportinis elgesys sporte yra negerai. Metrikis yra degtukas, jam užtenka kepštelti ir jis puls atgal. O Gailius... nežinau, gal čia jam taip ant senatvės“, – kalbėjo T. Gaidamavičius.

Tuo metu G. Žibėnas prabilo ir apie komandos papildymą: šią savaitę „Rytas“ sudarė trumpalaikę sutartį su praėjusį sezoną klube žaidusiu Maurice'u Ndouru. Vis dėlto sostinės ekipos strategas į naujoko atvykimą žiūri atsargiai.

„Maurice'as turėtų atvykti trečiadienį. Jis žais ketvirtojoje pozicijoje, kartais žais ir „penktu numeriu“. Prie Maurice'o mums nereikės prisitaikyti, jam nereikės laiko. Tai yra aukšto intelekto žaidėjas.

Dėl Maurice'o džiaugiuosi, bet nenoriu sakyti „op“ neperšokęs griovio. Visų pirma jis turi atvykti. Mes žinome, kiek buvo biurokratinių kliūčių jam atvykti čia pernai tiek pirmą kartą, tiek po žaidimo rinktinėje. Dar nenorime labai garsiai komentuoti“, – sakė G. Žibėnas.

Antradienį „Rytas“ žais pirmąsias sezono namų rungtynes FIBA Čempionų lygoje. Į Vilnių atvyksta Burgoso „CB Miraflores“ ekipa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)