„Barca“ svečiuose po pratęsimo 85:81 įveikė „AS Monaco“ ekipą su Donatu Motiejūnu, „Armani“ Milane 75:71 nugalėjo Eurolygos čempionų titulą ginančią Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą.

Po rungtynių Monake „Barcelona“ vyriausias treneris Š. Jasikevičius savikritiškai įvertino savo darbą ir dėkojo krepšininkams už pastangas. „Rungtynės buvo labai sunkios, bet mes tokių ir tikėjomės. „Monaco“ žaidė savo krepšinį, kaip jau anksčiau minėjau, tai puikiai sukomplektuota ir labai ambicinga komanda, akivaizdžiai nusitaikiusi į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Su jais tikrai nebus lengva nei vienai komandai. Nebuvo lengva ir mums.

Turiu pripažinti, kad tinkamai neparuošiau savo ekipos šioms rungtynėms, bet vaikinai iš visų jėgų kovėsi dėl pergalės – ir tai yra geriausia šio mačo patirtis. Iš tiesų, man patinka tokio pobūdžio dvikovos, kai pergalę nukala ne treneriai, o patys krepšininkai. Be abejo, mums dar reikia gerinti savo žaidimą, tačiau svarbiausia, kad šią dvigubo krepšinio savaitę laimėjome 2-0, net ir nežaisdami geriausio krepšinio“, – pastebėjo Š. Jasikevičius.

„Monaco“ vyriausias treneris Zvezdanas Mitrovičius po rungtynių konstatavo, kad norint įveikti „Barcelona“ ekipą nepakanka žaisti gerai. „Mes žaidėme gerai, bet pergalei prieš „Barcelona“ to neužteko. Manau, kad mano auklėtiniai atidavė visas jėgas, tačiau kelios smulkios klaidelės kainavo mums pergalę. Viena vertus, esu labai nuliūdęs, nes mes buvome labai arti pergalės prieš Europos krepšinio grandus. Kita vertus, žiūrovams tokios rungtynės turėjo patikti, nes tai buvo puikus reginys. Mes kovojome iš visų jėgų, atrodė, kad laimėsime, tačiau „Barcelona“ sugebėjo išplėšti pergalę iš mūsų rankų. Dabar krepšininkai yra labai nuliūdę, bet tai ne pasaulio pabaiga. Sekmadienį mūsų laukia Prancūzijos čempionato rungtynės ir mes privalome būti pasirengę kovai“, – teigė „Monaco“ strategas.

Savo ruožtu, E. Messina išskyrė trečiąjį rungtynių su „Anadolu Efes“ kėlinį, kurį laimėję 21:13 Milano krepšininkai prieš lemiamą dvikovos atkarpą susikūrė solidžią 14 taškų persvarą. „Trečiame kėlinyje mes žaidėme geriausią savo krepšinį, nes ne tik gerai puolėme, bet ir neleidome varžovams įsibėgėti. Lemiamais momentais mums labai padėjo mūsų fanai, suteikę stiprų emocinį užtaisą ir pastūmėję mus į pergalę. „Anadolu Efes“ rungtynes pradėjo labai aukštu penketuku ir iš pradžių dėl jų dydžio mums kilo problemų puolime. Prireikė laiko, kad prisitaikytume, tačiau gerbėjai mus palaikė, mes pradėjome kiečiau gintis, geriau dalintis kamuoliu puolime – ir net atsilikdami 8 ar 10 taškų nenuleidome rankų.

Manau, svarbiausia, kad nepaisant sudėtingo starto, po dviejų kėlinių mes pirmavome, o trečiame kėlinyje dar labiau padidinome savo persvarą. Tiesa, baigiantis rungtynėms išryškėjo nuovargio ženklai, tačiau mes atsilaikėme ir laimėjome“, – konstatavo Milano „Armani“ strategas E. Messina.

Tuo metu pergalių skonio šį sezoną Eurolygoje dar nepajutusios „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas savo auklėtiniams negailėjo kritikos. „Pradėjome rungtynes su kitokiu nei įprasta startiniu penketuku ir mums pavyko išmušti iš vėžių varžovus. Tačiau vėliau patys susidūrėme su problemomis puolime. Iš tiesų, problema buvo tik viena – mes prametėme savo metimus, nepataikėme atakuodami laisvi po žaidimo du prieš du. Kai komandos puolimo lyderiai – Vasilije Micičius, Shane'as Larkinas ir Rodrigue Beaubois realizuoja vos 2 tolimus metimus iš 14-os – tikėtis pergalės labai sudėtinga.

Aš persirengimo kambaryje pasakiau V. Micičiui, kad negalime sau leisti metimų iš 8-9 metrų po driblingo ir per varžovų rankas. Toks nedrausmingas krepšinis yra nepateisinamas, jis neduoda jokios naudos komandai, atvirkščiai, griauna mūsų žaidimo planą. Taip pat negali taip būti, kad toks krepšininkas kaip Chrisas Singletonas per 27 minutes neatkovotų nei vieno kamuolio. Tai yra rimtos problemos ir kol mes jų neišspręsime, tol nebus ir pergalių“, – pareiškė E. Atamanas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)