Treneris nežino visų derinių, kuriuos naudoja jo komanda, ir abejoja dėl žaidėjų, kuriais turėtų pasitikėti kritiniu rungtynių metu.

Komanda jau po dvikovos tikisi išsiaiškinti, ko konkrečiai iš jos norėjo treneris.

Kalbėdamas su Delfi, Nielsas Giffey taikliai apibūdino nekasdienę „Žalgirio“ situaciją.

„Sunku, labai sunku. Tarsi būtų prasidėjęs naujas pasirengimas sezonui“, – sakė puolėjas iš Vokietijos.

Jei Pirėjo „Olympiakos“ penktadienį žaidė ketvirtame Eurolygos ture, „Žalgiris“ toje pačioje aikštėje, regis, repetavo savo žaidimą ruošdamasis sezono pradžiai.

Repetavo, reikia pasakyti, sėkmingiau nei tuomet, kai tam iš tiesų buvo skirtas laikas.

Bent jau dalį rungtynių komanda priminė sąmoningai sukonstruotą mechanizmą, o ne palaidą balą: Emmanuelis Mudiay griovė varžovų gynybą, Artūras Milaknis leido tritaškių salves, o kitoje aikštės pusėje „Olympiakos“ turėjo žvejoti kiekvieną pusprogę arba kliautis Kosto Slouko įgūdžiais.

Pastarasis į kovą įsitraukė nuo atsarginių suolo, tuo metu „Žalgirio“ keitimai nebuvo lygiaverčiai.

Iš atsarginių komandos žaidimui naujų spalvų pridėjo vienintelis Mantas Kalnietis. Marekas Blaževičius savo visai solidžią statistiką (9 taškai, 8 atkovoti kamuoliai) susirinko tik ketvirtame kėlinyje, kai šaukštai jau buvo po pietų, o daugiau nė vienas nuo suolo pakilęs krepšininkas nepelnė nė taško.

Traumuoti Joffrey Lauvergne'as, Janis Strelniekas ir Paulius Jankūnas bent jau šiuo aspektu situaciją būtų kažkiek pataisę. Bet iš esmės – turbūt ne.

Rotacija ir nebuvo šio mačo esmė, kaip pabrėžė Jure Zdovcas.

Trečiadienį – po rungtynių su Belgrado „Crvena Zvezda“ – slovėnas prisipažino vengęs imtis iniciatyvos per minutės pertraukėles, nes paprasčiausiai neįsiminė iki šiol naudotų komandos puolimo schemų.

Penktadienį jis atviravo vis dar deramai nejaučiantis ekipos ir nežinojęs, kuriuos žaidėjus siųsti į aikštę kritiniu metu.

Bet ar galima daugiau norėti iš trenerio, atskridusio į Lietuvą naktį iš sekmadienio į pirmadienį, padėjusio parašą ant sutarties ir antradienį jau vėl išskridusio pradėti „dvigubos“ Eurolygos savaitės?

J. Zdovcui pirmosiomis savo dienomis „Žalgiryje“ teko atlikti kūlvirstį nuogam per dilgėles, o kartu su juo – ir visai komandai, taip pat nespėjančiai su permainomis.

Kaip sakė A. Milaknis, pirmų dviejų kėlinių Pirėjuje vaizdo įrašas bus puikus įrankis aiškinantis... kokia dabar „Žalgirio“ žaidimo sistema.

„Turint šią medžiagą treneriui bus lengviau perteikti savo norus treniruotėse. Kai yra ką parodyti vaizdo peržiūrose, gali daug aiškiau suprasti, ko konkrečiai siekia treneris, kokia jo sistema“, – samprotavo snaiperis.

Bet tai – tik viena medalio pusė. O kita – radikaliai priešinga.

Jei susižaidimo prasme „Žalgiris“ dabar yra pasirengimo sezonui stadijoje, tai traumų aspektu – turbūt jau pačiame jo įkarštyje. Iš rikiuotės iškritę trys žaidėjai, ir tai yra „veteraniškos“ komplektacijos kaina, kurios jokiomis vaizdo peržiūromis nepakeisi.

Šios kombinacijos rezultatas – paskutinė vieta turnyro lentelėje ir nukabintos nosys rūbinėje.

„Spaudimas auga. Norėjome pradėti sezoną kitaip. Turnyro lentelė – tik vienas dalykas. Kitas yra žaidimas. Kartais pralaimi net žaisdamas gerai. Bet tiesa ta, kad šiame sezone mes dar nesame gerai sužaidę 40 minučių.

Šiandien darėme tai iki pertraukos, o po jos sulūžome. Tai tikrai nebuvo toks krepšinis, kokį bandome žaisti. Rezultatas – labai nuviliantis“, – sakė N. Giffey, kurį patį šią savaitę užklupo peršalimas.

Bet galbūt sunkiausia – jau praeity. Kita Eurolygos dvikova – ateinantį ketvirtadienį namuose prieš kaimyną iš turnyro lentelės dugno Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), ir J. Zdovcui iki jos tikrai pakaks laiko bent jau įsidėmėti visų savo žaidėjų vardus ir pavardes.

Kalbant „Formulės 1“ terminais, Eurolygos sezoną „Žalgiris“ pradeda po skubaus remonto startuodamas iš boksų. Nuo konkurentų jau atsilikdamas visu ratu – Lewiso Hamiltono „Mercedes“ nebaisus ir toks nuotolis, bet ar nebaisus jis J. Zdovco „Žalgiriui“?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)