Atrodė, kad emocijos varžo Th. Walkupą – rungtynes su buvusia savo komanda jis pradėjo neužtikrintai kaip ir visas „Olympiakos“.

Per apšilimą 28-erių atakų organizatorius, priėjęs prie „Žalgirio“ atsarginių suolo, glėbesčiavosi su tais komandos personalo nariais, kurių nebuvo spėjęs sutikti per kauniečių viešnagę Graikijoje.

Iškart po mačo Th. Walkupas su dovanų maišeliu kantriai lūkuriavo prie žalgiriečių rūbinės, kol šios durys atsivers po baigiamojo Jure Zdovco reziumė.

Bet Th. Walkupo lauktuvės – tai ir viskas, ką į Kaune parsiveža jo buvę komandos draugai. Pergalė liko Pirėjuje – šeimininkai laimėjo 83:68.

„Gerai sužaidėme antrą mačo pusę. Pirmoje mums trūko intensyvumo ir agresyvumo, o po pertraukos jau žaidėme, kaip iš tiesų galime. Nebuvo jokių taktinių pertvarkymų, tik visai kita energija“, – mačą komentavo „Olympiakos“ legionierius, prie pergalės prisidėjęs 6 taškais, 4 rezultatyviais perdavimais ir 13 naudingumo balų.


Dabar jau buvusio „Žalgirio“ trenerio Martino Schillerio „pusiau lietuviu“ pramintas krepšininkas neslėpė, jog akistata su savo „pusiau tautiečiais“ nebuvo eilinė.

Nors dar tik spalis, Th. Walkupas spėjo pasiilgti veidų, kuriuos anksčiau regėdavo kiekvieną dieną.

„Prieš rungtynes pamačiau tuos vaikinus, su kuriais žaidžiau trejus metus, tada pažvelgiau žemyn ir nustebau, kad pats vilkiu ne žalią aprangą“, – šypsojosi „Žalgiryje“ savo vertę gerokai pakėlęs gynybos specialistas, kuriam penktadienio dvikova buvo šimtoji per karjerą Eurolygoje.

Nuo šiol jis vilki raudonai, bet ir Kaune daug kas pasikeitė.

„Taikos ir draugystės“ arenoje Lietuvos čempionus išrikiavo nebe M. Schilleris, o jo pareigas pirmadienį perėmęs J. Zdovcas.

Delfi paklaustas, ar naujas treneris pavertė komandą mažiau nuspėjama varžovams, Th. Walkupas nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Nežinau, niekada nežaidžiau prieš M. Schillerio komandą. Bet Eurolygoje nėra silpnų ekipų. Jei kuriai nors nesiseka, tai dar nereiškia, kad ji – prasta. „Žalgiriui“ tikrai dar reikės daug laiko susižaisti, bet anksčiau ar vėliau jie tai ir padarys“, – pirmoje rungtynių dalyje žalgiriečių mestu iššūkiu nesistebi įžaidėjas.


Naujoji jo komanda turnyro lentelėje šiuo metu užima trečią vietą (3/1), „Žalgiris“ (0/4) murkdosi paskutinėje 18-oje pozicijoje.

Modernios Eurolygos istorijoje Kauno ekipos startas toks blogas buvo tik du kartus. 2001-2002 metų sezoną Algirdo Brazio treniruojami žalgiriečiai atidarė penkiomis nesėkmėmis paeiliui, 2008-aisiais Gintaro Krapiko vadovaujama komanda pralaimėjo pirmus septynis mačus.

Pirėjuje svečiai vertėsi be traumuotų Joffrey Lauvergne'o, Pauliaus Jankūno ir Janio Strelnieko, „Olympiakos“ jokių nuostolių neturėjo.

Šeimininkų triumfas leido jiems vėl išlyginti pergalių ir pralaimėjimų balansą tarpusavio dvikovose per visą istoriją – 14/14. Prieš tai žali ir balti buvo laimėję tris akistatas iš eilės ir net 10 iš pastarųjų 12.

Kitą ketvirtadienį „Žalgiris“ namuose priims kaimyną iš turnyro lentelės dugno Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), „Olympiakos“ keliaus į viešnagę pas Maskvos CSKA (Rusija).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)