Sostinės klubo vardą RKL A divizione gins net 7 titulus su Vilniaus „Rytu“ laimėjęs, Eurolygos ir Europos taurės patirties turintis Justas Sinica. RIVILE ekipos marškinėlius taip pat vilkės LKL vicečempionais su Klaipėdos „Neptūnu“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“ atitinkamai tapę Arvydas Šikšnius ir Tadas Rinkūnas.

Klubo gretose toliau žais naudingiausiai praėjusiame sezone rungtyniavęs komandos kapitonas, LKL patirties turintis vidurio puolėjas Karolis Brusokas, jam talkins ekipoje liekantys Moksleivių krepšinio lygos (MKL) U18 čempionate triumfavę Lukas Pivoriūnas, Kasparas Sideravičius ir kiti Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) talentai.

Purlys spaudimo nebijo

RIVILE treniruos Lietuvos jaunimo rinktinių treneris, vienas tituluočiausių MKL trenerių Tomas Purlys. Jam asistuos buvęs profesionalus krepšininkas, T. Purlio kolega SKM organizacijoje Donatas Sabaliauskas. Atletinio rengimo treneriais dirbs Dominykas Staikūnas ir Martynas Liuima.

„Klubo vadovas Gytis Šukys yra savo darbo fanatikas, o pats klubas turi gražią ir ilgalaikę viziją. Šie aspektai buvo svarbiausi priimant RIVILE pasiūlymą“, – sakė treneris T. Purlys.

Kalbėdamas apie laukiantį sezoną, komandos strategas akcentavo jaunimo ir patyrusių žaidėjų derinį:

„Vilnius yra didžiausias Lietuvos miestas, kuriame gyvena ir žaidžia tikrai labai daug krepšininkų. Ne visas jaunimas iš karto gali įsitvirtinti „Ryte“ ar „Perlas Energijoje“, todėl RIVILE jiems yra puiki niša parodyti save ir įgauti patirties žaidžiant su vyresniais komandos draugais, kurie yra rungtyniavę tikrai neblogame lygyje, – dėstė T. Purlys. – Mes, treneriai, turime būti pripratę prie spaudimo ir, jeigu jo bijai, reikia eiti treniruoti komandas, kurios kovoja dėl žemesnių vietų.

Turime būti gerai pasiruošę, nes niekas mums lengvai pergalių neatiduos. Esame pačioje kelio pradžioje ir reikės įdėti labai daug darbo kiekvienose rungtynėse.“

Tomas Purlys

Į priekį veda ir sportinis pyktis

Klubas savo gyvavimą pradėjo 2010 m. ir ilgą laiką žaidė Sostinės krepšinio lygoje (SKL) bei Vilniaus krepšinio lygoje (VKL), kuriose iškovojo ne vieną titulą. 2018–2019 m. RKL B divizione komanda užėmė antrąją vietą ir sportiniu keliu pelnė kelialapį į RKL A divizioną.

Praėjusią gegužę RIVILE žaidė didžiajame finale ir liko per plauką nuo titulo bei bilieto į Nacionalinę krepšinio lygą (NKL). Dramatiškame finale net 48 naudingumo balus surinkęs komandos kapitonas K. Brusokas neslepia, kad vis dar jaučia kartėlį:

„Po tokių rungtynių sportinis pyktis išlieka ilgam. Kai turi realų šansą tapti čempionu ir per paskutines minutes viskas apsiverčia... Tas tikrai duoda papildomos motyvacijos. Labai svarbu, kad visą tą norą nukreiptume tinkama linkme. Darysime viską, kas priklauso nuo mūsų, kad padovanotume Vilniui RKL titulą ir iškovotume teisę dalyvauti NKL čempionate. Komandoje atmosfera puiki, visi supranta, ko čia susirinko ir dabar belieka sunkiai dirbti.“

Tuo metu RIVILE klubo vadovas ir įkūrėjas G. Šukys džiaugėsi tarpsezoniu nuveiktais darbais:

„Sezoną pasitinkame kovingomis ir optimistinėmis nuotaikomis. Tikime, kad tarptautinės ir LKL patirties turintys žaidėjai demonstruos meistriškumą ne tik aikštėje, bet ir padės greičiau ugdyti mūsų jaunimą bei leis jam atsiskleisti. Tęsiame pasiteisinusį bendradarbiavimą su Sostinės krepšinio mokykla (SKM) – partneriais esame jau trečiąjį sezoną ir mokyklos direktoriumi Mindaugu Noreika kasmet matome gerėjančius bendro darbo rezultatus.

Manome, kad vyresnių žaidėjų patirtis ir ambicingo jaunimo sinergija atves dar vieną Vilniaus komandą į NKL. Lietuvos sostinė yra to verta. Tuo pačiu noriu pasidžiaugti ir padėkoti svarbiausiam komandos partneriui UAB „Rivilė“. Tai – verslo valdymo ir apskaitos sistemų profesionalai, kasmet vis labiau prisidedantys prie klubo veiklos, padedantys augti ir siekti užsibrėžtų tikslų.“

Fanų zona ir dėmesys bendruomenei

Išskirtinį turinį apie komandos užkulisius kurs ir jį krepšinio mėgėjams pristatys pramogų pasaulio atstovas, pats ne vieną skambią pergalę su klubu praeityje iškovojęs Žygimantas Gečas:

„Tikimės, kad komandos gerbėjų ratas augs, o už tai mes jiems atsidėkosime turiniu, kurio nei RKL, nei NKL komandos neturi. Norime, kad komandos gerbėjai iš arčiau pažintų žaidėjus, labiau su jais susigyventų, kartu išgyventų emocijas. Vis daugiau žmonių domisi ir e-sportu, tad pažiūrėsime, ką šioje sferoje geba komandos krepšininkai. Mums svarbu, kad gerbėjai, stebėdami mūsų turinį, jaustųsi komandos dalimi.“

Atlikėjas ir laidų vedėjas Ž. Gečas teigia, kad RIVILE vardas Lietuvos krepšinio žemėlapyje tampa vis labiau žinomas ir netgi pasvajoja apie klubo žengimą į LKL pirmenybes:

„Šiuo metu klubas yra užsitarnavęs gerą, augančios komandos vardą. RIVILE tampa stotele, kurioje nori apsistoti jauni krepšininkai – čia jie gauna geras sąlygas, gerą kolektyvą, besirūpinančią vadovybę. Kalbant apie ateitį, norėtųsi Vilniuje turėti dvi LKL komandas. Tikiu, kad tai įmanoma pasiekti.

Pastaruoju metu buvo labai daug kalbama, kad su dideliais pinigais galima tokią komandą turėti labai greitai. Kaip bebūtų, naujas, stiprus, iš niekur atsirandantis klubas neturėtų istorijos, o RIVILE istoriją turi ir ją kuria pati. Svarbiausia, kad Vilniaus ir miesto apylinkių žmonės pamatytų šį augantį kūrinį, juo patikėtų bei palaikytų.“

Pirmąsias RKL sezono rungtynes T. Purlio vadovaujami RIVILE krepšininkai žais jau šį šeštadienį, kuomet Mykolo Romerio universitete (MRU) susitiks su Kazlų Rūdos „Ataka“. Rungtynių pradžia – 15:00 val. Galimybių pasas – privalomas, įėjimas – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)