Įpusėjus trečiajam kėliniui ASVEL nuo varžovų atsiliko 37:56 – mačo eiga jokios sensacijos nežadėjo. Tačiau nuo tada šeimininkai palaipsniui ėmė mažinti savo atsilikimą ir ketvirtajame kėlinyje sužaidus 5 min. Williamas Howardas tritaškiu išlygino rezultatą (67:67).

Galų gale ASVEL apskritai išplėšė pergalę – likus 11 sek. Kostas Antetokounmpo dvitaškiu iš po krepšio persvėrė rezultatą (75:73), o paskutinė svečių ataka baigėsi netaikliu Shane'o Larkino tritaškiu.

T.J. Parkeris po susitikimo kraipė galvą stebėdamasis tokia įvykių eiga.

„Tai pirmas atvejis per mano trenerio karjerą, kai tenka išgyventi kažką panašaus. Žaidi prieš geriausią Eurolygos komanda, atsilieki 19 taškų, tačiau nenuleidi ranku ir kovoji iki pabaigos. Taigi, didžiuliai sveikinimai žaidėjams. Sunku juos buvo pažinti pirmoje rungtynių pusėje, bet mes parodėme savo identitetą po pertraukos“, – situaciją komentavo klubo savininko Tony Parkerio brolis.

„Atsiliekant 19 taškų laimėti rungtynes, kas tai yra? Tai širdis. Komanda į šią pergalę įdėjo labai daug širdies. Pamažu pamažu mes vijomės varžovus ir pasiekėme savo – tai yra puiki, įsimintina pergalė. Visuomet turi tikėti, kad gali laimėti rungtynes. Turi įtikinti savo komandą, kad ji gali tai padaryti. Tai buvo dar vienas įrodymas, kad rungtynės nesibaigia tol, kol nenuaidi sirena“, – pridūrė jis.

Treneriui pritarė ir komandos gynėjas Paulas Lacombe'as: „Tai neįtikėtina. Kokia pergalė. Galiu pasakyti, kad tai šiek tiek beprotiška. Sveikinimai publikai, kuri mus skatino nenuleisti rankų. O mes patys neturėjome ką prarasti ir dabar džiaugiamės puikiu pasiekimu“.

Gana keistai šiuo metu atrodo ne tik ASVEL įsitaisymas turnyro lentelės viršūnėje, bet ir „Anadolu Efes“ buvimas pačiame jos dugne. Ergino Atamano auklėtiniai pralaimėjo visas trejas rungtynes, o šią nesėkmę treneris apibūdino skėstelėdamas rankomis.

„Nelengva kalbėti po tokio pralaimėjimo. Manau, kad paskutines 12-13 rungtynių minučių žaidėme kaip vaikų komanda. Tokios buvo mūsų klaidos. Belieka pasveikinti žaidėjus, kurie paskutiniame kėlinyje įdėjo labai daug pastangų ir nulėmė susitikimo baigtį“, – sausai kalbėjo turkas.

„Anadolu Efes“ komanda per visas rungtynes suklydo 20 kartų. Gana neįprastas statistinis faktas yra tas, kad per visą mačą nebuvo užfiksuotas nė vienas blokas. Tiesa, aukščiausias ASVEL žaidėjas – 221 cm ūgio Youssoupha Fallas – žaidė tik 4 min.

Šią savaitę ASVEL namie dar priims Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus, o „Anadolu Efes“ išvykoje žais su Milano „Olimpia Armani“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Primename, kad šį vakarą 20 val. naujojo trenerio Jure Zdovco vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ išvykoje susirems su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)