Sezoną Eurolygoje „Crvena Zvezda“ pradėjo dviem skirtingai susiklosčiusiomis išvykomis – po atkaklios kovos 57:61 nusileido Stambulo „Fenerbahče“ ir gana netikėtai 75:63 patiesė Tel Avivo „Maccabi“.

Prieš namų „Štark“ arenoje vyksiantį mačą „Crvena Zvezda“ vyriausiasis treneris Dejanas Radonjičius ragino sirgalius rinktis kuo gausiau ir Belgrade sukurti krepšinio šventę bei apsunkinti gyvenimą svečiams.

„Pirmosios rungtynės namuose bus iššūkis mums – reikia bandyti pasiimti įskaitinę pergalę, kartu demonstruojant gerą žaidimą. Bus sunku, nes „Žalgiris“ po dviejų pralaimėjimų pakeitė trenerį, pamatysime kaip į tai sureaguos komanda.

Žiūrint iš kitos pusės, mes patys esame gana sudėtingame ritme, nes dalis žaidėjų vis dar negali padėti dėl traumų. Norime žaisti energingiau, neklysti, nes patyrusi komanda iš Kauno to neatleis. Ir mums tikrai reikės gerbėjų pagalbos“, – teigė 51-erių juodkalnietis.

Anot jo, „Crvena Zvezda“ trečiadienį versis be trijų traumuotų žaidėjų – gynėjo Branko Lazičiaus, vidurio puolėjo Maiko Zirbeso ir krašto puolėjo Aarono White'o.

Anksčiau „Žalgiryje“ žaidęs amerikietis šiuo metu netgi nėra kartu su komanda – jis vis dar gydosi traumą, patirtą per ikisezonines rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“. Tuomet po dėjimo krepšininkas kraupiai krito ant parketo ir ne tik prasiskėlė kaktą, bet ir susilaužė rankos dilbį.

„Tai nėra menki nuostoliai. Šių žaidėjų neturėjimas sudėtyje mums yra didelis praradimas. Maža to, keletas krepšininkų taip pat tik visai neseniai išsigydė traumas, todėl nėra geriausios sportinės formos. Dar kartą paprašysiu sirgalių – mums reikia jūsų palaikymo. Žaisime su labai pajėgiu oponentu, todėl kiekvieno į areną atėjusio žmogaus energija ir balsas mums bus labai reikalingi“, – serbus ragino treneris.

Savo ruožtu „Crvena Zvezda“ puolėjas Dejanas Davidovacas taip pat pažymėjo faktorių, kad prie „Žalgirio“ vairo stovi naujas speciaistas.

„Po tokių dalykų komandos visuomet sureaguoja, turime būti pasiruošę. Varžovai – labai patyrę, tačiau pralaimėjo pirmus du mačus, todėl labai norės reabilituotis. Aš manau,kad rungtynės bus ypač sudėtingos ir niekuo nepanašios į tas, kurias šį sezoną žaidėme Eurolygoje“, – kalbėjo 202 cm ūgio krepšininkas.

Primename, kad Kauno „Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradėjo dviem nesėkmėmis – svečiuose nusileista Vilerbano ASVEL, namie – Sankt Peterburgo „Zenit“. Po šio pralaimėjimo iš pareigų buvo atleistas komandą treniravęs austras Martinas Schilleris, kurio vietą užėmė J. Zdovcas.

Eurolygos 3 turo anonsas

Šią savaitę „Žalgiris“ žais ir dar vienas Eurolygos rungtynes išvykoje – penktadienį Graikijoje surems ginklus su Pirėjo „Olympiakos“.

Tuo metu „Crvena Zvezda“ laukia sunki viešnagė Rusijoje, kur serbų lauks Maskvos CSKA krepšininkai.

Per pirmas dvejas Eurolygos rungtynes „Crvena Zvezda“ gretose rezultatyviausiai žaidė Nikola Kaliničius, rinkęs po 14 taškų. Vidutiniškai po 13 taškų ir 4 rezultatyvius perdavimus pridėdavo kitas buvęs žalgirietis – Nate'as Woltersas.

Naujojo žalgiriečių trenerio J. Zdovco mintis prieš rungtynes galite paskaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)