Slovėnijos krepšinio ekspertas I. Durovičius pokalbyje ne kartą minėjo ir Šarūno Jasikevičiaus pavardę. 1999/2000 m. sezone Liublianoje lietuvis rungtynių minutėmis „Olimpija“ ekipoje dalijosi būtent su J. Zdovcu.

„Galiu pasakyti, abu tuo metu buvo panašaus lygio žaidėjai. Abu puikiai pataikė bei sėkmingai skirstė kamuolius komandos draugams.

Kaip treneris J. Zdovcas taip pat turi panašumų į Šarą, Jure gali būti labai griežtas. Mano nuomone, net griežtesnis už Š. Jasikevičių.

Šaras retkarčiais gali nusišypsoti. To niekada nepamatysi Jure veide rungtynių metu, po krepšinio – galbūt.

J. Zdovcas visada galvos apie situacijas ant parketo. Į Kauną atvyksta žmogus, kurį žino visa krepšinio bendruomenė.

Disciplina ir dar kartą disciplina: kiekvienas darys tai, ko J. Zdovcas prašys. Griežtas ir jokių nuolaidų. Jure gali sprogti šaukdamas ant žaidėjų, iš tos pusės jis panašus į Željko Obradovičių ir Š. Jasikevičių“, – kalbėjo Slovėnijos krepšinio ekspertas.

Jis prisimena, jog būdamas žaidėju J. Zdovcas nevengė juodo darbo, bet būdamas strategu nėra toks darbštus dirbdamas su jaunimu, jei jis mato, kad jaunimas nėra pasiruošęs sunkiam darbui ir disciplinai.

„Sportinės karjeros pradžioje jis nuolat dirbo daugiau už kitus. Jure taip pat žinomas kaip gana šaltas žmogus, tačiau jo viduje verda daug emocijų. Ir žinoma, gali pasigirti puikiu krepšinio išmanymu.

Prieš geras dvi savaites jis kartu su kitomis krepšinio legendomis dalyvavo stratego Dušano Ivkovičiaus laidotuvėse. Kažkuria prasme, Jure mokėsi iš Dušano, kuris dalino nurodymus įžaidėjui Jure atstovaujant rinktinei ir klubiniame krepšinyje. Jis neslėpė savo dėkingumo būtent D. Ivkovičiui. Neatsitiktinai nešė krepšinio legendos karstą Belgrade“, – teigė krepšinio žurnalistas.

Anot jo, tikėtina, jog J. Zdovcui pradėjus darbus Kaune, pirmiausia bus siekiama pagerinti gynybą.

Slovėno vadovaujamos komandos, visų pirma, išsiskiria gera ir stipria gynyba bei skirtingų variacijų gausa puolime.

„Siekiama tikslaus, it šveicariškas laikrodis, žaidimo ir visai nedaug improvizacijos. Kaip žaidėjas jis buvo labai disciplinuotas ir niekada nepiktnaudžiavo individualiais veiksmais. Iš tos pusės jis nepasikeitė kaip treneris“, – kalbėjo Slovėnijos krepšinio žurnalistas.

„Bendraudamas su žurnalistais jis išlieka labai profesionalus, bet ne toks įdomus, kaip Š. Jasikevičius, Ž. Obradovičius ar būrys kitų charizmatiškų Serbijos trenerių.

Jure neturi įdomių istorijų už krepšinio arenos durų, viešai neatsilieps neigiamai apie varžovus ar savo auklėtinius.

Mano nuomone, tai gana sudėtinga asmenybė, bet kartu puikus strategas, nusipelnęs antro šanso vadovauti Slovėnijos rinktinei“, – teigė I. Durovičius.


Primename, „Žalgirio“ klubas penktadienį paskelbė, kad iš posto atleidžia 39-erių M. Schillerį, o jį pareigose keičia 54-erių slovėnas J. Zdovcas.

Skirtingai nei M. Schilleris, J. Zdovcas pats ilgus metus krepšinį žaidė profesionaliai itin aukštame lygyje, savo kraityje kaip krepšininkas jis turi pasaulio čempiono (1993), Europos čempiono (1989 ir 1991) ir olimpinio vicečempiono (1988) titulus.

Atstovaudamas Limožo CSP ekipai jis 1993-aisiais padėjo komandai sensacingai laimėti Eurolygą. Profesionaliai krepšinį J. Zdovcas žaidė 1984-2003 m., rungtyniavo Slovėnijos, Italijos, Prancūzijos, Graikijos, Kroatijos ekipose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)