Apie pasikeitimus komandos trenerio poste Kauno klubas informavo penktadienį popiet, taip gerokai nustebindamas visą Lietuvos krepšinio bendruomenę.

„Akivaizdu, kad komanda nežaidžia taip, kaip visi norėtume, kad žaistų. Prieš porą dienų minėjome, kad visi turime prisiimti atsakomybę. Vaizdas vakarykštėse rungtynėse ir vėl neįtikino, todėl negalėjome aukoti brangaus laiko ir nutarėme imtis greitų sprendimų“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Tai nereiškia, kad viskas, ką darė treneris M. Schilleris, buvo blogai. Per kartu praleistus 15 mėnesių iš jo pasisėmėme daug pozityvių dalykų. Dėkojame jam už jo darbą ir atsidavimą „Žalgiriui“.“

Per pasiruošimo sezonui etapą nė vienerių rungtynių nelaimėję žalgiriečiai buksavo ir „Betsafe–LKL“ pirmenybių starte, o Eurolygos kovas pradėjo pralaimėjimais Vilerbano ASVEL ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandoms.


Artimiausiose rungtynėse, kuriose sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“, komandai vadovaus buvęs M. Schillerio asistentas Arne Woltmannas.

„Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pareigose M.Schillerį artimiausiu metu pakeis 54 metų krepšinio specialistas iš Slovėnijos Jure Zdovcas, su kuriuo yra baigiami derinti sutarties formalumai.

Apie pasikeitimus klube plačiau P. Motiejūnas papasakos penktadienį 16.30 val. vyksiančioje spaudos konferencijoje.

J. Zdovcas – buvęs ilgametis Jugoslavijos ir Slovėnijos rinktinių žaidėjas, savo kraityje kaip krepšininkas turintis pasaulio čempiono (1993), Europos čempiono (1989 ir 1991) ir olimpinio vicečempiono (1988) titulus.

Atstovaudamas Limožo CSP ekipai jis 1993-aisiais padėjo komandai sensacingai laimėti Eurolygą.

Profesionaliai krepšinį J. Zdovcas žaidė 1984-2003 m., rungtyniavo Slovėnijos, Italijos, Prancūzijos, Graikijos, Kroatijos ekipose.

Jure Zdovcas

Trenerio darbo buvęs įžaidėjas ėmėsi iš karto po profesionalo karjeros pabaigos, tačiau kol kas Eurolygoje itin didelės patirties nėra sukaupęs.

Stipriausiame klubinio krepšinio turnyre jis dirbo su Liublianos „Union Olimpija“ komanda, tačiau tai darė seniau nei prieš dešimtmetį. 2008 - 2011 metais Eurolygoje iškovojo 8 pergales ir patyrė 21 pralaimėjimą.

Jis taip pat treniravo prancūzų Bulonės „Metropolitans 92“, Sarajevo „Bosna“, Sankt Peterburgo „Spartak“, Zagrebo „Cedevita“ komandas, su kuriomis varžėsi Europos taurės turnyre.

Per savo karjerą slovėnas taip pat dirbo Kroatijos „Split“, Slovėnijos „Slovan“, graikų „Iraklis“ ir Atėnų AEK bei turkų „Gaziantep“ klubuose.

Slovėnijos rinktinę J. Zdovcas treniravo 2014-2-2016 m., tačiau skambesnių pergalių tuomet pasiekti nepavyko.

Rimčiausi pasiekimai klubiniame turnyre – geriausio Europos taurės turnyro trenerio titulas 2012-aisiais, kai slovėnas sėkmingai dirigavo Sankt Peterburgo ekipai, tuomet turėjusiai itin pajėgią sudėtį. Taip pat treniruojamas komandas jam yra pavykę atvesti iki Kroatijos, Slovėnijos bei Bosnijos ir Hercegovinos lygų čempionų titulų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (477)