Nenugalima Ispanijoje ir pergalingai žingsniuojanti Eurolygoje. Tokia šiuo metu yra Š. Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

Paskutinę pergalę Ispanijos čempionai (2/0) iškovojo Eurolygos rungtynėse Miunchene, kur 80:72 (16:15, 28:18, 19:14, 17:25) susitvarkė su Miuncheno „Bayern“ (0/2) ir liko turnyro lentelės viršuje.

„Esu labai laimingas. Pasakiau komandai, kad iškovota labai svarbi pergalė. Daugelis komandų atvyks į Miuncheną ir pralaimės. „Bayern“ – savo namuose itin gerai žaidžianti komanda, paruošta ir visuomet fiziškai kieta“, – po pergalės kalbėjo Š. Jasikevičius.

Anot jo, „Barcelonos“ gynyba buvo solidi iki dviejų paskutinių minučių: „Varžovai per pirmuosius tris kėlinius pelnė 15, 18, 14 taškų. Tai labai geri skaičiai, kai žaidžiama prieš tokią gerą komandą. Taip ir mūsų puolimas gerai veikė. Šiame sezono etape toks krepšinis, kokį žaidžiame, yra labai geras. Akivaizdu, mums reikia ir toliau tobulėti ir tikiuosi, kad mes tai padarysime“.

16 taškų nugalėtojams pelnęs Corry Higginsas pabrėžė, kad šiose rungtynėse viską lėmė kietesnis fizinis žaidimas ir tinkamas nusiteikimas.

„Bayern“ visuomet yra fiziškai stipri komanda, todėl mums niekada nebus lengva su ja žaisti. Gerai, kad mes šiai dvikovai tinkamai nusiteikėme. Pirmoje dalyje aš pats kiek strigau, tačiau mano komandos draugai ir treneris pasitikėjo manimi. Tai labai svarbu, palaikyti komandoje vienas kitą“, – sakė jis.

Kitas katalonų lyderis, 11 taškų Miunchene surinkęs Nikola Mirotičius, pripažino, kad dvikova buvo rimta: „Žinome, kad ji buvo labai svarbu. Taip pat žinojome, kaip mums reikia žaisti. „Bayern“ yra namų komanda, žaidžiantį kietai fiziškai. Mūsų raktas į pergalę buvo gynyba. Leidome varžovams pelnyti 72 taškus jų aikštėje, o tai yra labai gerai. Žinoma, buvo geresnių ir prastesnių momentų, tačiau didžiuojuosi savo komanda. Mums reikėtų toliau tobulėti atsispiriant nuo tokių rungtynių“.

„Varžovai buvo geresni. Neradome būdų tinkamai sutvarkyti savo puolimą ir katalonai buvo vertesni pergalės. Kovojome, bet to akivaizdžiai buvo per maža“, – sakė „Bayern“ strategas Andrea Trinchieri.

Stratego galva, aikštės šeimininkai viskas gan neblogai sekėsi iki paskutinių dviejų antrojo kėlinio minučių: „Jos ir nulėmė galutinį rezultatą. Stengėmės grąžinti intrigą, kovojome, tačiau turėjome problemų puolime. O kai negali pelnyti taškų, sunku išlaikyti tokį patį lygį gynyboje“.

Kita savaitė Eurolygoje bus dviguba. „Barcelona“ spalio 13 dieną namie žais su Pirėjo „Olympiakos“, o spalio 15 dieną – išvykoje su „Monaco“, kurio garbę gina Donatas Motiejūnas.

Savo ruožtu „Bayern“ spalio 12 dieną Kazanėje stos į dvikovą su vietos „Uniks“, o spalio 14 dieną Sankt Peterburge susitiks su „Zenit“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)