Ketvirtadienio akistatoje su Sankt Peterburgo „Zenit“ 32-ejų gynėjas žaidė net daugiau nei pirmojo turo mače su Vilerbano ASVEL – 26 minutes.

Gal kitam tai nebūtų išskirtinis skaičius, bet traumų dažnai kamuojamam latviui Maskvos CSKA klube tiek dėl sveikatos problemų, tiek dėl didelės konkurencijos tekdavo kur kas labiau apribotas vaidmuo.

Praėjusiame sezone jo minučių vidurkis nesiekė 14.

Traumos nepaleidžia J. Strelnieko ir Lietuvoje – taikliarankis krepšininkas jau gydėsi šlaunies raumenį vos atvykęs į Kauną vasaros pabaigoje, klubą gydėsi ir po praėjusios akistatos su ASVEL.

Vis dėlto „Žalgiryje“ naujokui, kitaip nei CSKA, nėra kada užsisėdėti ant atsarginių suolo. Visoje komandoje per pirmuosius du turus už jį daugiau žaidė vienintelis Edgaras Ulanovas.

Delfi paklaustas apie patiriamą fizinį krūvį, J. Strelniekas neneigė, jog iššūkis – nemenkas.

„Niekur nedingsiu, turiu prie to prisitaikyti. Pastaruosius keletą sezonų tiek daug tikrai nežaisdavau. Bet ištversiu, viskas bus gerai“, – ramino latvis.

Ilgiau ilsėtis J. Strelniekas negali, nes yra rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Eurolygoje.

Debiutavęs 21 tašku Vilerbane, į „Zenit“ krepšį jis sumetė 14 (2/2 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 1/1 baudų). Kitų patikimų ginklų ekipos treneris Martinas Schilleris savo arsenale vis dar neranda.

Bet kaip ir prieš savaitę, taip ir dabar – patyręs žaidėjas yra savikritiškas ir labiau rūpinasi 4 padarytomis klaidomis.

„Pralaimėjome dvejas rungtynes. Geriau jau būčiau nepelnęs nė taško, bet jas abejas būtume laimėję.

Gerai tai, kad pasitempėme gindamiesi. Blogai, jog pernelyg dažnai kvailai klydome. Aš pats kelis kartus pamečiau kamuolį pirmoje mačo pusėje. Taip varžovai gavo nemažai „lengvų“ taškų. Ką gi, teks viską pradėti iš pradžių, kad būtume geresni. Laukia daug darbo. Vis dar liekame be pergalių Eurolygoje, o priekyje – „dviguba“ savaitė. Bus sunku, bet reikia kažkada pagaliau pradėti laimėti“, – kalbėjo J. Strelniekas.

Problemų jis vėl turėjo ir savoje aikštės pusėje gainiodamasis „Zenit“ puolimo lyderį Jordaną Loydą (19 taškų).

Tačiau apskritai „Žalgirio“ gynyba jau nebuvo kiaura it krepšio lankas. Tai – ir prie pastarojo budėjusio kito legionieriaus Josho Nebo nuopelnas.

3 blokais, o taip pat triuškinančiu dėjimu po Luko Lekavičiaus pakabinto „parašiuto“ sirgalius iš vietų kėlęs 24-erių amerikietis pelnė 7 taškus, atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir iš viso buvo įvertintas 14 naudingumo balų – daugiausiai komandoje.

„Kovėmės iš paskutiniųjų, sužaidėme geriausias sezono rungtynes po savuoju krepšiu. Pasisėmėme energijos iš sirgalių, kurie mus stūmė pirmyn. Bet pabaigoje tiesiog nepataikėme savo metimų“, – komentavo vidurio puolėjas.

Sankt Peterburgo klubas istoriškai toliau išlieka nenugalimas kauniečiams – pastarieji pralaimėjo visas penkias tarpusavio akistatas.

Kitą savaitę „Žalgiris“ sužais dvejas Eurolygos rungtynes Balkanų pusiasalyje: trečiadienį svečiuosis pas Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), penktadienį aplankys Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

„Zenit“ laukia mačai svečiuose su Maskvos CSKA (Rusija) ir namuose su Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)