„Manau, kad didžiausios ovacijos šį kartą atitenka ne komandoms, o sirgaliams, kurie susirinko į areną – mus nustebino, pamalonino jų kiekis (daugiau nei 10 tūkst. – red. past.), buvome pasiilgę. Kai surengdavome spurtus ir vydavomės varžovus, prie to tikrai prisidėjo sirgaliai, kurie mums padėdavo sugrįžti.

Apskritai varžovai – labai organizuota komanda, nors momentais mums ir pavykdavo juos įvelti į nepatogų žaidimą, priversti pulti ne pagal planą. Žiūrint iš kitos pusės, mes patys puldami, ypač rungtynių pradžioje, atrodėme neužtikrinti, buvo daug broko, trūko atakų tęstinumo.

Kažkas paskubėdavo, nepastatydavo užtvaros, o kartais Eurolygoje pakanka sužaisti blogai pusę kėlinio ir pralaimi. Gynyboje tikrai žaidėme geriau nei prieš savaitę Vilerbane, tačiau iš džiaugtis nėra kuo. Pralaimėjome, minus 6 taškai, rezultatas blogas“, – spaudos konferencijoje po rungtynių kalbėjo E. Ulanovas.

Blankiai šiame susitikime ir vėl atrodė skambiausias tarpsezonio „Žalgirio“ pirkinys – gynėjas Emmanuelis Mudiay, per 12 min. surinkęs vos 4 taškus (2/7 metimų), atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus, 2 kamuolius atkovojęs, 2 kartus suklydęs ir mačą baigęs vos su 1 efektyvumo balu.

Paklaustas, ar šis amerikietis krepšininkas geriau atrodo treniruotėse, E. Ulanovas ėmė vardinti:

„Emmanuelis tikrai reaguoja į visas pastabas, supranta, klauso patarimų. Bet jam kol kas labiausiai trūksta drąsos ir užtikrintumo. Jis mums svarbus, bandome tai jam tą pasakyti – jis turi visas sąlygas čia žaisti, bet norisi daugiau užsidegimo, to vadinamojo balso per rungtynes, kurio prireikia ir suolui.

Bet kuriuo atveju, jaučiasi, kad žmogus pasiruošęs tobulėt; reikia laiko priprasti prie europinio krepšinio. Geros komandos jį priverčia mesti nepatogius metimus, bet jis tikrai supranta, kad čia lengva nebus.“


Delfi paklaustas, ar „Žalgirio“ komandai, kad būtų konkurencinga, netrūksta papildymo, E. Ulanovas nuo tiesioginio atsakymo susilaikė.

„Būdami komandoje mes turime pasitikėti vieni kitais visu 100 proc., kito kelio nėra. O kas komplektuos komandą, tai jau bus jų reikalas – ką nuspręs, tą ir padarys. Mes tikrai neimsime badyti vieni kitų pirštais ir sakyti, kad kažkas negerai. Yra surinkti geri vyrukai. Tiesiog turime tai, ką turime, ir atiduosime visas jėgas esamoje situacijoje“, – pažymėjo jis.

Pats E. Ulanovas šiose rungtynėse per 30 min. surinko 7 taškus (0/3 dvit., 2/3 trit., 1/3 baud.), atkovojo 2 kamuolius ir susitikimą užbaigė su 7 naudingumo balais.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dvejos Eurolygos rungtynės išvykoje – trečiadienį Belgrade su „Crvena Zvezda“ ir penktadienį Pirėjuje su „Olympiakos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)