Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkai pranoko šeimininkus 70:64.

X. Pascualis po mačo buvo įsitikinęs, kad nors išlaikyti dviženklės persvaros ilgesnį laiką jo auklėtiniams nepavyko, pergalę savo rankose Rusijos atstovai laikė tvirtai, ir „Žalgiriui“ jos išplėšti didesnių šansų nebuvo.

„Sužaidėme rimtas rungtynes. Manau, kad gynyboje visą mačą atrodėme neblogai, daugiau ar mažiau kontroliavome tai, ką ir norėjome. Vienintelė problema, kurios nekontroliavome, buvo L. Lekavičius, kuris sukurdavo „Žalgiriui“ pranašumų kone kiekvienoje atakoje“, – komentavo 49-erių specialistas iš Katalonijos.

Žaidimo minutes iš Emmanuelio Mudiay paveržęs L. Lekavičius pelnė 10 taškų ir išdalino 6 rezultatyvius perdavimus.

„Man jis labai patinka, puikus žaidėjas ir nuostabus vaikis. Mūsų santykiai labai geri. Lukas tiesiog yra geras žaidėjas, labai greitas. Mūsų komandoje sunku rasti ką nors, kas jam prilygtų. Bet galiausiai vis tiek radome būdų, kaip laimėti“, – žalgirietį gyrė buvęs treneris.

Jo nuomone, tikrasis skirtumas tarp komandų lygių ketvirtadienį buvo didesnis nei 6 taškai. „Zenit“ vairininkas pirštu bedė į naudingumo balų grafą statistikos protokole – bendras svečių efektyvumas buvo didesnis 79:63.

„Atlikome 18 rezultatyvių perdavimų, suklydome 9 kartus, perėmėme 10 kamuolių. Manau, kad skaičiai – pavyzdiniai. Tik nebuvome efektyvūs po krepšiu. Jeigu būtų buvę kitaip, būtume anksčiau išsprendę rungtynių baigtį. „Žalgiris“ kovėsi, bet mes atsilaikėme ir valdėme situaciją paskutinėmis minutėmis. Žinojome, kad laimėsime, jei laikysimės savo plano“, – kalbėjo X. Pascualis.

Minėtame plane kol kas nėra čiurnos raiščius rugsėjį susižeidusio komandos naujoko Shabazzo Napiero.

Pagyręs Kevino Pangoso įpėdinį klube pakaitomis pavadavusius Connerį Frankampą, Dmitrijų Kulaginą, Billy Baroną ir Mateuszą Ponitką, X. Pascualis teigė, jog tikslesnių prognozių dėl įžaidėjo sugrįžimo teks laukti dar dvi savaites.

„Zenit“ strategas taip pat garsiai žavėjosi „Žalgirio“ arenoje į pirmą komandos namų mačą šiame sezone susirinkusia dešimttūkstantine publika.

„Negaliu nepasveikinti sirgalių dėl nuostabios atmosferos, kurią jie šįvakar sukūrė. Nuostabu. Visada malonu čia būti“, – sakė ispanas.

Buvę žalgiriečiai „Zenit“ gretose Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas pelnė atitinkamai 7 ir 3 taškus.

Sankt Peterburgo klubas istoriškai toliau išlieka nenugalimas kauniečiams – pastarieji pralaimėjo visas penkias tarpusavio akistatas.

Kitą savaitę „Žalgiris“ sužais dvejas Eurolygos rungtynes Balkanų pusiasalyje: trečiadienį svečiuosis pas Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), penktadienį aplankys Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija).

„Zenit“ laukia mačai svečiuose su Maskvos CSKA (Rusija) ir namuose su Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)