„Į Kauną visada smagu grįžti, čia namai, be to, ta atmosfera Kaune neeilinė. Visada laukiu kelionės į Lietuvą“, – prisipažino „Zenit“ vidurio puolėjas.

Kol kas tarptautinį sezoną klubai pasitiko skirtingomis nuotaikomis.

Eurolygos pirmame ture Sankt Peterburgo ekipa Kazanėje 70:69 pranoko UNIKS, o „Žalgiris“ Vilerbane neprilygo ASVEL ekipai.

Anot A. Gudaičio, kol kas stringantis Kauno ekipos žaidimas – jokia staigmena.

„Sunku dar kažką vertinti, visoms komandoms yra sudėtinga, kuriose vedantys žaidėjai yra naujokai. Ekipos, kurios neturi praėjusio sezono branduolio, stringa, „Žalgiris“ – ne išimtis.

Mūsų sportinė forma? Mes šiame kontekste neišsiskiriame, galima sakyti, esame nauja komanda, netrūksta naujokų, mums taip pat reikia laiko“, – kalbėjo A. Gudaitis.

Skirtingai nuo praėjusio sezono, šiame daugelyje Eurolygos arenų tribūnose komandas galės palaikyti žiūrovai.

Anot aukštaūgio, tai visada motyvuoja krepšininkus.

„Daug geriau, nei žaisti tuščioje arenoje. Bet kuriam sportininkui, kovoti stebint, palaikant sirgaliams yra smagiau, geriau. Tai papildomas energijos užtaisas“, – kalbėjo A. Gudaitis.

Mindaugas Kuzminskas teigė, jog ketvirtadienį Kaune susitiks du „sužeisti liūtai“: pirmadienį „Zenit“ netikėtai suklupo VTB lygoje prieš svečius iš Kazachstano.

„Stiprioji mūsų pusė – treneris Xavi Pascualis, mano karjeroje – vienas stipriausių, kuriuos sutikau, turiu omeny visus taktinius sprendimus. Taip pat mūsų stiprioji pusė tai, kad nėra komandoje akivaizdžių lyderių, kiekvieną dieną gali vis kitas gerai sužaisti ir imtis iniciatyvos.

Mūsų silpnybė – esame praradę savo pagrindinį įžaidėją (Shabazzą Napierą), kuris yra mūsų kūrybos varikliukas.

Kalbant apie sportinę formą, juk sezono pradžia, nėra optimaliausia, artėjame jos link. Esame vieninteliai, kurie iškovojome pergalę išvykoje pirmame Eurolygos ture.

Duok dieve, esame gerame kelyje, tikiuosi, pavyks pratęsti šią seriją“, – vylėsi M. Kuzminskas.

Puolėjas prisipažino, jog strategas X. Pascualis prieš kovą su „Žalgiriu“ neišskyrė kažkokių esminių akcentų.

„Galbūt Emmanuel Mudiay yra išreikštas lyderis, visi kiti yra panašiose rogėse, negali žinoti, kas kurią dieną gali iššauti. Koncentruojamės į komandinius veiksmus, o ne į atskirus krepšininkus“, – teigė M. Kuzminskas.

Krepšininkas neabejoja, jog Kauno arenoje šeimininkus palaikys tūkstantinės sirgalių gretos.

„Negali nerimtai žiūrėti į „Žalgirį“, ypač kai supranti, kiek ketvirtadienį bus sirgalių arenoje. Bus labai smagi atmosfera. Sakyčiau, žais du „sužeisti liūtai“, kadangi mes netikėtai pirmadienį pralaimėjome „Astana“ klubui. Bus labai įdomus mačas“, – vylėsi M. Kuzminskas.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)