28 metų krepšininkas praėjusiame sezone žaidė Prostejovo „BK Olomoucko“ ekipoje Čekijos NBL čempionate, kur savo komandai rinko po 18,6 taško ir atkovodavo po 7,9 kamuolio per rungtynes. Išskirtinės jam buvo rungtynės prieš Hradec Kralovo „Kralovsti Sokoli“ ekipą. Tąsyk N. Bezbradica prie komandos pergalės prisidėjo 49 taškais, pataikydamas 11 iš 13 tolimų metimų.

N. Bezbradica Lietuvoje pirmą sykį apsilankė dar 2009 metais, kai Kaune vyko Europos U16 čempionatas. Jame serbai ant kaklo užsikabino bronzos medalius.

Pasibaigus 2011 metų U18 Europos čempionatui, kuriame su Serbijos rinktine iškovojo ir sidabrą, jis pradėjo profesionalią karjerą ir po kelių sezonų Serbijos lygoje patraukė vieno tituluočiausių šalyje Belgrado „Partizan“ dėmesį, kuriame praleido porą metų bei debiutavo Eurolygos, tiek Eurocup pirmenybėse.

Tuomet 20-metis N. Bezbradica daug laiko aikštelėje nesulaukdavo, bet jį žaidžiantį pamatyti galėjo ir Lietuvos krepšinio gerbėjai, nes „Partizan“ varžovu Eurolygoje buvo Kauno „Žalgiris“, o Europos taurėje – Vilniaus „Rytas“.

Didžiąją dalį savo karjeros dalį Serbijos KLS lygoje praleidęs krepšininkas taip pat žaidė Bosnijoje ir Hercegovinoje, taip pat porai mėnesių buvo atvykęs į Rygos VEF komandą, kur žaidė tiek Latvijos krepšinio lygos, tiek VTB Vieningos lygos čempionatuose.

„Surasti priekinės linijos žaidėją šiuo metu yra nemažas iššūkis. Tą, manau, gali patvirtinti ir kolegos iš „Ryto“ ar „Pieno žvaigždžių“ stovyklų. Su treneriais atsirinkome kelis kandidatus, nemažai diskutavome ir nusprendėme, kad komandai labiausiai padėtų Nemanja. Neieškojome krepšininko, kuris tik užkamšytų dabar dėl traumų komandoje atsiradusias skyles.

Prijungdami naują žaidėją projektavome sudėtį žiūrėdami į priekį jau tam laikui, kai į rikiuotę vėl sugrįš Arminas, nes Nemanja turi savo privalumų, kuriais išplės mūsų komandos galimybes.

Tai tikrai pajėgus krepšininkas, kurio karjera pastaruoju metu buvo pristabdyta dėl traumų. Bet praėjęs pilnas jo sezonas Čekijoje rodo, kad legionierius jau yra pasiruošęs grįžti į aukštesnį lygį“, – teigė klubo direktorius Donatas Slanina.

Naujasis komandos legionierius į Lietuvą turėtų atvykti savaitgalį, kai bus atliktas sveikatos patikrinimas. O pirmą sykį geltonuosius marškinėlius užsivilkti Citadele KMT rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ spalio 13 d.

Artimiausias rungtynes „Šiauliai-7bet” žais spalio 6 d. Citadele KMT varžybose savo arenoje su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)