Namuose uteniškiams 89:111 pralaimėję Lietuvos vicečempionai trečiadienį startuos FIBA Čempionų lygoje maču Vokietijoje.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai stos prieš Oldenburgo „EWE Baskets“.

„Reikia sureaguoti į praėjusias rungtynes ir reabilituotis. Vokiečiai žaidžia labai energingai, intensyviai, daro tai „atviroje“ aikštėje. Reikės juos stabdyti, versti žaisti pozicinį krepšinį penki prieš penkis“, – prieš dvikovą sakė „Ryto“ treneris.

Anot jo, varžovai turi ryškiai išreikštus lyderius, o patys vilniečiai per kelias pastarąsias dienas mėgino

„Aiškus komandos lyderis – Maxas Heideggeris, tipiškas taškų rinkėjas. Taip pat svarbūs yra Michalas Michalakas ir Rickey Pauldingas, nemirtingi žaidėjai puolime. Reikės apsiginti, visų pirma, vienas prieš vieną, ko nepadarėme praėjusiose rungtynėse.

Komandinės gynybos taisykles šiek tiek supaprastinome ir tikimės šioje srityje žengti į priekį. Esame nusiteikę mačui teisingai, o neramina tai, kad treniruotėse dar darome daug klaidų, dėl kurių ypač gali skaudėti žaidžiant su vokiečiais „atviroje“ aikštėje“, – kalbėjo 37-erių specialistas, rungtynių išvakarėse patvirtintas naujojo Lietuvos rinktinės stratego Kazio Maksvyčio asistentu.

Savo ruožtu Oldenburgo komandą treniruojantis bosnių kilmės vokietis Mladenas Drijenčičius kalbėjo apie tai, kad „Rytas“ po savaitgalio pralaimėjimo „Juventus“ krepšininkams degs noru reabilituotis.

„Esame sunkioje grupėje, todėl kiekvienos rungtynės labai svarbios. „Rytas“ po savaitgalio nesėkmės tikrai sureaguos. Tai – greitai galinti žaisti komanda, turinti pajėgų aukštaūgį Ivaną Buvą – jis gali kelti problemų po krepšiu, tačiau pataiko ir iš toliau.

Mums patiems kol kas trūksta stabilumo, žaidimas banguoja. Aiškus yra tik vienas dalykas: jeigu norime išgyventi šiose rungtynėse, turime žaisti geriau, nei per pirmas keletą Vokietijos čempionate“, – dėstė jis.

„Ryto“ pasirodymas Oldenburge prasidės 21 val. Lietuvos laiku. H grupėje taip pat žais Burgoso „San Pablo“ (Ispanija) bei Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)