Antradienio vakarą Š. Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ Ispanijos čempionate įsirašė penktąją pergalę iš penkių galimų, o po jos treneriui iš Lietuvos buvo užduota klausimų ir apie P. Gasolį, ir apie „Barcelonos“ komandoje itin drąsiai besijaučiantį naujoką Roką Jokubaitį.

„Pau – vienas iš ryškiausių žaidėjų, tačiau aš labiausiai norėčiau kalbėti apie jo žmogiškąją pusę. Susipažinome 2000-aisiais – tuomet jis buvo nuolankus ir normalus vaikinas. Dabar yra 2021-ieji – jis liko lygiai toks pats. Didžiuliai komplimentai tėvams ir šeimai, kad užaugino ir išauklėjo tokį nuostabų žmogų“, – tvirtino Š. Jasikevičius.

Pau – tai žmogus, su kuriuo gali šnekėtis apie viską, žmogus, kuris nori padėti aplinkiniams ir savo esybę derino su išskirtiniu savo talentu. Apie jo karjeros pabaigą kalbėjomės ne vieną dieną, jis tikrai yra ramus ir net neabejoju, kad netrukus ims vykdyti kitas veiklas, kurių idėjų užuomazgas jau yra apmąstęs“, – pridūrė lietuvis.

Anot „Mundodeportivo“, apie P. Gasolį paklaustas Ispanijos ministras pirmininkas Pedo Sanchezas leido suprasti, jog karjerą baigęs krepšininkas gali pasukti ir į politiką. Ispanų žiniasklaidoje užsimenama, kad gana netolimoje ateityje P. Gasolis gali pakilti iki šalies Kultūros ir sporto ministro posto.

Žaisdamas NBA legendinis ispanas Los Andželo „Lakers“ klubui du kartus padėjo tapti čempionu. Paaiškėjus žiniai apie jo karjeros pabaiga, iš Kalifornijos pasiekė informacija, kad „Lakers“ klubas planuoja pagerbti Pau į „Staples Center“ arenos palubes pakeldamas 16-uoju numeriu pažymėtus Gasolio marškinėlius.

„Neabejoju, kad jis turėtų būti priimtas ir į Krepšinio šlovės muziejų“, – pridūrė Š. Jasikevičius.


Ispanų žurnalisto paprašytas apibūdinti R. Jokubaičio adaptaciją Barselonoje, treneris džiaugėsi 20-mečio krepšininko progresu.

„Kaip jau minėjau savaitgalį, Rokas – ateities žaidėjas, klube jis adaptuojasi tikrai pakankamai sėkmingai. Svarbu tai, kad jis jau yra dirbęs su šiuo trenerių štabu, aplink turi žmonių, kuriuos pažįsta ir kurie jie pažįsta – juk visai neseniai jis žaidė ir su Nigelu Hayesu, ir su Brandonu Daviesu.

Apskritai Rokas yra labai paprastas vaikinas, kuris pritaptų bet kur. Ir mes esame labai patenkinti, kad jis yra būtent čia – tikimės, kad Barselonoje jis pasiliks ilgus metus“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Šią savaitę „Barcelona“ Eurolygos rugntynes žais išvykoje – trečiadienio vakarą susikaus su Miuncheno „Bayern“.

Ispanijos pirmenybėse artimiausios rungtynės katalonų laukia sekmadienį, kai Š. Jasikevičiaus auklėtiniai išvykoje susirems su Sevilijos „Real Betis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)