Suteikta paskola turės būti grąžinta per šešerius metus.

Trečiadienį specialioje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas detalizavo ir kitus klubo šio sezono biudžeto skaičius.

Planuojamos pajamos siekia 8,1 mln. eurų: 2 mln. klubas gaus iš Kauno savivaldybės, 1,5 mln. – iš Eurolygos, 3,1 mln. tikimasi surinkti iš rėmėjų bei reklamos paslaugų, 0,4 mln. uždirbti iš žaidėjų pardavimo bei kitų pajamų.

Tuo metu iš prekybos bilietais „Žalgiris“ kol kas planuoja surinkti 1,1 mln. eurų – keliskart mažiau nei gaudavo iki pandemijos.

Kauno "Žalgirio" 2021-2022 metų sezono biudžetas

Anot P. Motiejūno, būtent dėl to buvo paimta paskola.

„Rinkome komandą galvodami apie savo tikslus: būti pirmiems Lietuvoje, o Eurolygoje kovoti dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Paskolą paėmėme, nes nežinome, kaip bus su žiūrovais.

Pagal geriausią scenarijų galėtume iš bilietų uždirbti apie 3 mln. eurų. Bet nežinome, ką nuspręs valdžia, nors kol kas ji ir sako, kad viskas turėtų važiuoti panašiai kaip yra dabar. Nusprendėme apsidrausti, kad būtų ramiau ir stabiliau, nebūtume taip priklausomi nuo pandemijos. Jei didelių apribojimų nebus ir prekyba bilietais vyks sėkmingai, paskolą grąžinsime anksčiau. Tikslas tai padaryti dar šiame sezone“, – komentavo „Žalgirio“ direktorius.

Lietuvos čempionų šio sezono išlaidos sieks 10 mln. eurų. Iš jų 7,2 mln. numatyti žaidėjų ir trenerių atlyginimams, 1,5 mln. – kitos išlaidos komandos reikmėms, 1,3 mln. – administracinės išlaidos.

Dar praėjusią liepą P. Motiejūnas prognozavo gerokai kuklesnius skaičius: komandos formavimui iš pradžių ketinta skirti tik apie 5 mln. eurų, o iš viso preliminarus kito sezono biudžetas vertintas 6,8 mln. eurų.

Dabar „Žalgirio“ direktorius pripažįsta, kad nors komplektuojant ekipą radikalaus taupymo strategijos nebuvo griebtasi, demonstruojamas žaidimas sezono pradžioje vis tiek netenkina.

„Nežaidžiame, kaip norime, todėl intensyviai stebime situaciją. Gali būti, kad kažkas keisis, kad dar pasistiprinsime. Viską darysime, kad norimi rezultatai būtų pasiekti. Viena vertus, dar tik spalis, visiems reikia laiko norint įsivažiuoti. Bet kartu visi turi ir prisiimti atsakomybę už tai, ką daro.

Žaidimas tikrai netenkina, startas Eurolygoje buvo ne toks, kokio tikėjomės. Viską sprendžiame viduje, panikos nėra – yra darbas, kurį turime padaryti. Pokalbių jau buvo nemažai, matysime, ar ateityje iš to bus naudos“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Pirmame Eurolygos ture praėjusią savaitę „Žalgiris“ išvykoje 76:88 nusileido Vilerbano ASVEL (Prancūzija), o ketvirtadienį atidarys tarptautinį sezoną ir namuose, priimdamas Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija).

P. Motiejūno teigimu, jau išparduoti visi 3 tūkst. sezoninių abonementų, taip pat 7 tūkst. vienkartinių bilietų į pirmąsias namų rungtynes.

„Esame maloniai nustebinti. Kaip per pandemiją, tai tikrai geri skaičiai. Komanda turi atsidėkoti sirgaliams geru žaidimu ir kurti gerą emociją arenoje“, – pažymėjo Kauno klubo vadovas.

Praėjusiame sezone „Žalgirio“ pajamos siekė 7,3 mln. eurų, o išlaidos – 9,1 mln.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)