Šią vasarą „Zenit“ klubą papildęs buvęs žalgirietis M. Kuzminskas sutiko pasidalinti savo mintimis apie naują karjeros stotelę su „Žalgiris Insider“.

„Turėjau tris konkrečius pasiūlymus, o ketvirtas buvo „orinis“. Iš visų tų pasiūlymų trys buvo Eurolygos klubų. Ne paslaptis, kad buvo kalbėtasi su „Monaco“ bei „Zenit“. Kai tik atėjo pasiūlymas iš „Zenit“, nebuvo didelių dvejonių. Buvau visomis keturiomis už.

Kai dar kalbėjau su „Monaco“, nebuvo aišku, kad jie suburs tokią galingą sudėtį. „Zenit“ – auganti ir laiminti komanda su nerealiu treneriu, kuris yra turbūt geriausia klubo investicija visomis prasmėmis. Karjeroje tai buvo lengviausias sprendimas“, – pasakojo 10-ąjį sezoną Eurolygoje pradėjęs puolėjas.

Eurolygoje M. Kuzminskas su naujuoju savo treneriu Xavi Pascualiu buvo nekart susidūręs kaip varžovų komandos žaidėjas, tačiau su Eurolygą laimėjusiu katalonu lietuvis dar nebuvo dirbęs.

Vos tik prisijungus prie „Zenit“ komandos treniruočių, M. Kuzminską maloniai nustebino X. Pascualio krepšinio supratimas, kurį žaidėjas vadina neeiliniu.

„X. Pascualio krepšinio mąstymas, matymas yra unikalus. Jis vieną rašo, o dar trys dalykai yra mintyse. Jo reakcija į kiekvieną veiksmą aikštėje primena kompiuterį. Man tikrai buvo sunku įsivaizduoti, kad taip galima reaguoti. Nesuklysiu pasakydamas, kad tai vienas stipriausių ar net stipriausias treneris mano karjeroje taktine prasme“, – tikino krepšininkas.

Sankt Peterburgo krepšininkų, trenerių štabo, vadovybės ir, galų gale, sirgalių ūpą prieš sezono pradžią gerokai numušė pagrindinio komandos įžaidėjo Shabbazo Napiero patirta čiurnos trauma VTB lygos Supertaurės finalo dvikovoje su Maskvos CSKA klubu.

Puikiai į komandos žaidimą ikisezoninėse rungtynėse įsiliejęs buvęs ilgametis NBA žaidėjas atrodė sėkmingai pakeisiantis į kitą Atlanto pusę persikėlusį kanadietį Keviną Pangosą, tačiau dabar Sh. Napiero Rusijos ekipai dar gali tekti laukti mažiausiai kelis mėnesius.

Kuzminsko teigimu, „Zenit“ klubui gynėjo netektis buvo didžiulis smūgis.

„S. Napiero trauma tikrai sujaukė daug dalykų. Dabar neturime 50 proc. savo komandos veido. Kaip mes žaisdavome su juo per treniruotes ar rungtynes ir kaip atrodome dabar – viskas skiriasi lyg diena ir naktis. Labai mums jo trūksta. Manau, kad iš bet kurios komandos išėmus pagrindinį įžaidėją būtų velniškai sunku. Ypač mums, nes į jį buvo dedamos milžiniškos viltys. Kol jis žaidė, jis su kaupu viską pateisino. Lauksime, kol jis grįš, mums reikia per tą laiką atsilaikyti. Nežinome, kada jis grįš ir nepanašu, kad tai įvyks greitu metu“, – pasakojo lietuvis.

Ketvirtadienį vyksianti akistata M. Kuzminskui bus ketvirtoji karjeroje prieš ekipą, kurios gretose jis žaidė tris sezonus. Tiesa, dar 2019–2020 m. sezone iš Pirėjo „Olympiacos“ į Krasnodaro „Lokomotiv“ persikėlęs ir Eurolygą palikęs krepšininkas tiksliai nežinojo, ar dar kada sugrįš į stipriausią klubinį krepšinio turnyrą Europoje.

„Tuo metu pasirašiau pusantrų metų kontraktą ir laisvu laiku žiūrėdavau beveik visas Eurolygos rungtynes. Būdavo, kad ateidavo tokių minčių: „blemba, gali būti, kad tai, kas anksčiau buvo įprasta – žaisti prieš „Barcelona“, „Real“ ar „Fenerbahče“ – to daugiau nebebus“. Būdavo tokių epizodų, bet sezonas tiek man, tiek komandai klostėsi gerai ir jaučiau, kad sugrįžimas į Eurolygą gali įvykti“, – aiškino žaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)