Pasibaigus 2005-2006 metų reguliariajam sezonui, šešios stipriausios SEB BBL komandos dėl čempionų titulo balandžio 14-16 dienomis varžysis Estijos sostinėje Taline.

Balandžio 14 dieną ketvirtfinalių mačuose susitiks trečiąją ir šeštąją bei ketvirtąją ir penktąją pozicijas reguliariajame sezone užėmusios komandos.

Porų nugalėtojai balandžio 15 dieną pusfinaliuose susitiks su dviem stipriausiomis reguliariojo sezono komandomis.

Be to, turnyre bus žaidžiamas mačas dėl V-VI vietų.

Balandžio 16 dieną pusfinalių nugalėjai rungtyniaus didžiajame finale, o pralaimėjusios komandos varžysis dėl trečiosios vietos.

SEB BBL vykdantysis direktorius Mindaugas Balčiūnas informavo SEB BBL valdybą apie pasirengimą SEB BBL "Žvaigždžių dienos" renginiui kovo 4 dieną Latvijos sostinėje Rygoje. Jau aiškios "Baltijos žvaigždžių" ir "Baltijos užsienio žvaigždžių" komandų sudėtys. Netrukus bus pristatyti tritaškių metimų ir dėjimo konkursų dalyviai bei šou programos žvaigždės.

SEB BBL valdyba taip pat pritarė kitų metų čempionato sistemos pakeitimams. Numatyta, jog 11 stipriausių lygos komandų įgyja teisę ir kitame sezone rungtyniauti SEB BBL čempionate.

Kiekviena šalis - Lietuva, Latvija ir Estija - taip pat turi teisę skirti papildomai po vieną vietą savo šalies komandai.

Laikantis šio komandų dalyvavimo principo ir siekiant dar labiau stiprinti SEB BBL čempionatą, nutarta kitąmet komandų skaičių mažinti iki 14.

Atsižvelgiant į 2005-2006 metų sezono rezultatus, komandos pagal pajėgumą bus paskirstytos į kelis krepšelius, o vėliau burtų keliu - į dvi grupes po septynias. Antrajame pirmenybių etape komandos sudarys dvi naujas grupes pagal pajėgumą. Atkrintamųjų varžybų ir finalinio etapo modeliai bus patvirtinti vėliau, įvertinus šio sezono finalo šešeto turnyro patirtį.

SEB BBL valdyba vieningai sutarė, jog bus keliami dar griežtesni reikalavimai arenoms komandų, pretenduojančių žaisti pajėgesnėje grupėje.

Siekiant vystyti krepšinį Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, SEB BBL pasilieka teisę į lygą priimti profesionalius krepšinio klubus, galinčius įvykdyti lygos keliamus sportinius, finansinius bei kitus reikalavimus.

Taip pat tapo žinomi visi žvaigždžių rungtynių žaidėjai. BBL pirmadienį (02.20) oficialiai paskelbė „Baltijos žvaigždžių“ ir „Baltijos užsienio žvaigždžių“ rinktines.

Komandų sudėtys:

„Baltijos žvaigždės“„Baltijos užsienio žvaigždės“
Ainaras Bagatskis „Barons“Tanoka Beardas „Žalgiris“
Paulius Jankūnas „Žalgiris“Rasheedas Brokenboroughas „Ventspils“
Tanelis Teinas „Rock“Reggie Freemanas „Žalgiris“
Darjušas Lavrinovičius „Žalgiris“Jerome'as Colemanas „Neptūnas“
Robertas Štelmaheris „Lietuvos rytas“Frederickas House'as „Lietuvos rytas“

Atsarginiai krepšininkai:

„Baltijos žvaigždės“„Baltijos užsienio žvaigždės“
Janis Blumas „Ventspils“Kenny Andersonas „Žalgiris“
Robertas Javtokas „Lietuvos rytas“Enique Clemonsas „Ventspils“
Asko Paade „Rock“Howardas Frieras „Kalev/Cramo“
Vaidas Pauliukėnas „Šiauliai“Dalronas Johnsonas „Ventspils“
Tanelis Sokkas „Dalkia/Nybit“Matthew Nielsenas „Lietuvos rytas“
Akselis Vairogas „Lačplėša alus“Terrance'as Thomasas „Ventspils“
Simas Jasaitis „Lietuvos rytas“Stephenas Richas „Barons“

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją