„Zenit“ krepšininkai prieš šį mačą buvo apdovanoti bronzos medaliais už trečiąją vietą praėjusio sezono Rusijos čempionate (vietos skirstomos pagal pasirodymą VTB lygoje), tačiau tai nusiteikti naujai rimtai kovai nepadėjo.

Neginčytinais mačo favoritais laikyti šeimininkai svečiams iš Kazachstano pralaimėjo 69:83.

Maža to, kad turėjo itin daug problemų gynyboje, „Zenit“ nesisekė ir atakuoti – krepšį pasiekė vos 5 iš 30 (17 proc.) šeimininkų tritaškių metimų.

Pasibaigus mačui X. Pascualis gūžčiojo pečiais ir ne sykį pakartojo negalintis suprasti, kas aikštėje šitaip kaustė jo komandą.

„Nėra jokių abejonių, kas šį kartą nusipelnė pergalės – tegaliu pasveikinti varžovus. Jie buvo motyvuoti, o mes savo ruožtu tarsi neišėjome į aikštę arba buvome savotiškoje nuošalėje. Tiesiog nebuvo noro žaisti, trūko energijos, motyvacijos. Nuoširdžiai pasakysiu – nesuprantu, kodėl. Kalbu tiesiai šviesiai – mes nežaidėme“, – nusivylimo neslėpė X. Pascualis.

Katalonas tvirtino pertraukos metu savo kalba bandęs išjudinti krepšininkus, bet viskas buvo veltui.

„Per pertrauką rūbinėje tarsi išsiaiškinome, ką reikia daryti, tačiau trečiame kėlinyje „Astana“ surengė spurtą. Mes patys darėme vieną klaidą po kitos. Šiandien tiesiog trūko charakterio, absoliučiai viską darėme neteisingai“, – galvą purtė treneris.

Savo ruožtu „Astana“ treniruojantis serbas Darko Russo teigė, kad jo vadovaujamų krepšininkų prieš rungtynes neslėgė jokia psichologinė įtampa.

„Mes sugebėjome įveikti vieną iš geriausių Europos komandų. Nejautėme jokio spaudimo, nes favoritai buvo varžovai. Visi laukė mūsų nesėkmės, tačiau viskas susiklostė kitaip. Nuo to tik įdomiau, labai džiaugiuosi. Malonus ir tas faktas, kad žaisdami su Eurolygos komanda puikai tvarkėmės ne tik puldami, bet ir gindamiesi“, – pažymėjo jis.

Jau trečiadienį „Zenit“ komandos laukia skrydis į Lietuvą, kur ketvirtadienio vakarą X. Pascualio auklėtiniai žais Eurolygos reguliariojo sezono antrojo turo rungtynes su Kauno „Žalgiriu“.

Skirtingai nei VTB lygoje, Eurolygoje „Zenit“ praėjusią savaitę startavo pergalingai – svečiuose 70:69 palaužė Kazanės UNIKS ekipą.

„Zenit“ gretose šį sezoną žaidžia du lietuviai – Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis.

X. Pascualį nuvylusiose rungtynėse su „Astana“ abu jie ant parketo pasirodė starto penkete. M. Kuzminskas iš viso žaidė 19 min. ir pelnė 9 taškus, o A. Gudaitis ant parketo praleido 12 min. ir sukrapštė 3 taškus. Rezultatyviausias su 19 taškų „Zenit“ gretose buvo Alexas Poythressas.

Ketvirtadienio Eurolygos rungtynės Kaune prasidės 19.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)