Martino Schillerio auklėtiniai svečiuose 85:69 (22:10, 25:19, 19:23, 19:17) neturėjo daug vargo su turnyro autsaidere Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (0/4) ekipa.

Žalgiriečiai jau pirmame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą (22:9), kuri antrame ketvirtyje perkopė ir 20 taškų žymą – 37:14.

Per likusį laiką pasvaliečiams pavyko kiek sumažinti savo atsilikimą, tačiau jie realios grėsmės kauniečiams taip ir nebesukėlė.

Beje, trečiame kėlinyje „Pieno žvaigždės“ neteko Žygimanto Skučo, kuris prieš tai užsidirbo nesportinę, po to – techninę pražangą, tad iškeliavo į rūbinę.

Žaliai-balti šiame mače vertėsi be kojos traumą besigydančio Pauliaus Jankūno ir nugarą susimušusio Luko Lekavičiaus.

Šiek tiek laiko pasireikšti gavo ir Marekas Blaževičius.

Žalgiriečių gretose ilgiausiai žaidė Emmanuelis Mudiay (26 min.), bet pelnė tik 4 taškus bei atliko 8 perdavimus, Tyleris Cavanaugh rungtyniavo 25 minutes, likę – ne ilgiau 24.

M. Blaževičius per 11 minučių spėjo pelnyti 7 taškus ir atkovojo 4 kamuolius. Tiesa, rungtynėms einant į pabaigą jis spėjo gauti techninę pražangą už vaidybą.

Dviženklį rezutlatyvumą nugalėtojų gretose fiksavo trys žmonės: T. Cavanaugh (14), Nielsas Giffey (13) ir Joshas Nebo (13).

Karolis Lukošiūnas rungtyniavo 22 minutes, per kurias pelnė 9 taškus, pataikė 3 tritaškius iš 5. Snaiperis žaidė ilgiausiai šiame sezone.

„Pieno žvaigždės“: S. Jarumbauskas 15 (7 atk. kam.), Ž. Skučas 14 (5 atk. kam.), M. Townesas 9, K. Guščikas 8 (7 atk. kam.), P. Danisevičius ir A. Beručka po 7 taškus.

„Žalgiris: T. Cavanaugh 14, Nielsas Giffey ir J. Nebo po 13, K. Lukošiūnas ir E. Ulanovas po 9, M. Blaževičius ir M. Kalnietis (7 rez. perd.) po 7 taškus.

Dabar „Žalgirio“ vyrų ketvirtadienį laukia Eurolygos mūšis su Sankt Peterburgo „Zenit“ klubu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)