Abi komandos šiame sezone dar nepatyrė pralaimėjimo skonio. „Rytas“ išvykoje 76:66 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, vėliau namuose 79:76 perkopė „Šiaulių“ barjerą.

Savo ruožtu, Utenos ekipa išvykoje 75:73 dramatiškai nugalėjo Kėdainių klubą ir 88:75 užgožė jaunimą iš Prienų.

Lkl.lt prieš šeštadienio dvikovą kalbėjosi su abiejų komandų krepšininkais.

Sostinės klubo kapitonas Arnas Butkevičius išskyrė stiprias emocijas, kurias suteikia tiek ši dvikova, tiek į arenas sugrįžę sirgaliai.

„Emocinis užtaisas yra didžiulis. Visų pirma, dėl to, kad žaidžiame prie savo žiūrovų. Mes tikrai jaučiame jų palaikymą, jų užnugarį, jie visada su mumis. Todėl nenorime jų nuvilti. Turime sužaisti kuo geriau, kad sirgaliai tiek atsineštų, tiek išsineštų geriausias emocijas“, – sakė A. Butkevičius.

„Ryto“ kapitonui antrino ir Utenos ekipos snaiperis Martynas Gecevičius.

„Net neabejoju, kad bus kitas emocinis užtaisas. Mes jau tampame principiniais varžovais, o prie žiūrovų, gyvai arenoje, tas jaučiasi dar labiau. „Rytas“ yra „Rytas“, kad ir kaip bebūtų“, – sakė Utenos klubo gynėjas.

Kalbėdamas apie sezono pradžią A. Butkevičius bedė pirštu į vieną akivaizdžią komandos problemą – stabilaus žaidimo stygių.

„Žaidimas labai banguoja. Ko mes dabar ieškome, tai stabilumo. Manau, kad čia artimiausias mūsų uždavinys, bet jis nėra paprastas – turime rasti stabilumą“, – tikino sostinės ekipos kapitonas.

Panašias bėdas savo komandoje, ankstyvoje sezono stadijoje, įžvelgė ir M. Gecevičius. Taikliarankis atvirai sakė, kad Utenoje dabar žaidžiamas kitoks krepšinis, nei praėjusiais metais. Bet ir jam perprasti reikia atitinkamai laiko.

„Žaidžiame labai įvairiai. Žaidžiame kitaip nei pernai. Mes šiemet kitokie, nes turime kitokio braižo įžaidėjus. Atrodo, būna ir tikrai neblogai, bet būna ir silpnokai. Paskutinėse rungtynėse padarėme 23 klaidas ir vis tiek laimėjome. Turbūt tai parodo, kad ir kitiems dar reikia laiko susistyguoti. Nėra ko slėpti, mes dar tikrai neišnaudojame savo potencialo, bet tai yra natūralu“, – kalbėjo M. Gecevičius.

Vilniaus ir Utenos ekipų krepšininkai išskyrė ir savo komandų lyderius. Tiesa, „Ryto“ kapitonas įvardijo ne tik konkretų žaidėją, bet ir jau anksčiau minėtą stabilumą.

„Didžiausias mūsų koziris ir būtų stabilumas. Galiu išskirti ir konkretų žaidėją, šiuo metu tai Ivanas (Buva, – aut.). Akivaizdu, kad mes norime žaisti per jį, norime jam siųsti kamuolius. Bet mūsų komandoje, kaip ir, turbūt, visur kitur, kiekvienose rungtynėse gali sužaisti vis kitas žaidėjas“, – šyptelėjo A. Butkevičius.

Savo ruožtu Utenos ekipos snaiperis nedvejodamas lyderiu vadino brangiausią visų laikų legionierių komandoje – Patricką Millerį.

„Patrickas yra taškų rinkėjas, tai yra akivaizdu. Jis labai, labai stiprus žaidėjas. Gal net stipresnis nei atrodo iš šono. Dvidešimt taškų jam surinkti tikrai nėra didelis reikalas, jis tą gali ir moka. Akivaizdu, kad tai mūsų lyderis. Mūsų žaidimas stipriai priklauso nuo jo, jis daug laiko būna su kamuoliu. Brangus pirkinys, bet dėl to ir kainuoja, nes yra geras žaidėjas“, – tikino M. Gecevičius.

Rungtynės sostinėje prasidės šeštadienį, 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)