Lietuvos čempionai penktadienį Eurolygos reguliarųjį sezoną pradėjo nesėkme prieš Vilerbano ASVEL 76:88.

Nors rezultatyviausias svečių gretose buvo 4 iš 6 tolimų metimų pataikęs ir 21 tašką pelnęs Janis Strelniekas, dar daugiau sumetė latvio prižiūrėtas Elie Okobo – 23 taškai.

Dėl to 32-ejų gynėjas kaltino save, nors užsiminė ir apie neveikusią komandinę gynybą.

„Daug turime pasimokyti iš šių rungtynių. Pradedant nuo manęs, nepakankamai aktyviai gynėmės. E. Okobo pelnė per daug taškų, praleisdavau jį į baudos aikštelę pernelyg lengvai. O pagalbos ten arba nebūdavo, arba ateidavo per vėlai.

Žaidžiau daug minučių, taigi, geresnė gynyba turi prasidėti nuo manęs ir apimti visus. Kaip tai padaryti? Treniruotės, treniruotės ir dar kartą treniruotės. O kai jau gerai ginsimės, susitvarkys ir puolimas“, – komentavo „Žalgirio“ naujokas.

Vis dėlto ne jis, o iš NBA atvykęs Emmanuelis Mudiay prieš sezoną buvo piešiamas Kauno ekipos lyderiu.

25-erių įžaidėjo pasirodymas kol kas nuvilia – penktadienį „Astroballe“ arenoje jis surinko 12 taškų, bet padarė 5 klaidas, taip pat neblizgėjo gynyboje ir jokių kalnų nenuvertė organizuodamas komandos pozicinį puolimą.

E. Mudiay nuomone, „Žalgirį“ pražudė trečiame kėlinyje 1:13 pralaimėta atkarpa.

„Tuo metu žaidėme pakankamai gerai, bet po minutės pertraukėlės ASVEL pataikė tris tritaškius ir perlaužė rungtynes. Tolimais metimais jie mus baudė visas rungtynes. Turime geriau pažinti vienas kitą ir sustyguoti veiksmus.

Aš pats padariau kelias klaidas, kurių buvo galima išvengti, bet tai – žaidimo dalis. Reikia gerbti Eurolygą, vieną stipriausių turnyrų pasaulyje, bet, žinoma, ne taip jame norėjau debiutuoti. Reikia prisitaikyti, tikiuosi, ateityje bus geriau“, – sakė legionierius.

„Žalgiris“ Prancūzijoje rungtyniavo be traumuoto Pauliaus Jankūno, ASVEL gretose trūko Raymaro Morgano ir Davido Lighty.

Kitą ketvirtadienį kauniečiai namuose priims Sankt Peterburgo „Zenit“ su Artūru Gudaičiu ir Mindaugu Kuzminsku.

Rungtynių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)