Rungtynių kontrolę šeimininkams Vitorijos krepšininkai atidavė jau pirmame rungtynių kėlinuke. Jame „Baskonia“ ne tik nesugebėjo sustabdyti 12 taškų pelniusio Aleksandro Vezenkovo, bet ir patys prarado net 10 kamuolių ir po dešimties žaidimo laiko minučių atsiliko 13:28.

Kiek sėkmingiau antrąjį ketvirtį pradėję svečiai netruko vėl kristi į gilią žaidybinę duobę. Rekordinis „Olympiakos“ pranašumas dar iki ilgosios pertraukos pasiekė 29 taškus, o dvitaškį su antro kėlinuko sirena pataikęs Tadas Sedekerskis tapo vos kevirtuoju rungtynėse taškais pasižymėjusiu svečių krepšininku.

Po ilgosios pertraukos ilgai lauktus savo pirmuosius taškus įsirašė ir Rokas Giedraitis. Puolėjas dusyk pelnė taškus su varžovų pražangomis, o viso trečiame kėlinuke pelnė net 11 iš 20 komandos surinktų taškų.

Rezultatyviausiai bei naudingiausiai komandoje pasirodęs lietuvis per 31 aikštėje praleistą minutę surinko 15 taškų (3/6 dvit., 1/5 trit., 6/6 baud.), 6 atkovotus kamuolius, rezultatyvų perdavimą bei 2 klaidas. Aikštę Giedraitis paliko su 16 naudingumo balų.

Dviženkliu naudingumo balų skaičiumi Vitorijos klube be Roko pasižymėjo tik du kiti krepšininkai – Landry Nnoko ir Sedekerskis. Pastarasis per 22 minutes pasižymėjo 4 taškais (2/2 dvit., 0/1 trit.), 6 atkovotais, vienu prarastu bei 2 perimtais kamuoliais ir 2 rezultatyviais perdavimais.

Net 20 kamuolių šiose rungtynėse praradę baskai taip pat pataikė vos 4 iš 24 mestų tritaškių.

„Olympiakos“: Aleksandras Vezenkovas 16, Moustapha Fallas 11 (5/6 dvit.), Kostas Sloukas 10 (5 rez.perd.), Kostas Papanikolau ir Shaquielle'as McKissicas po 8 taškus.

„Baskonia“: Rokas Giedraitis 15, Matthew Costello 11 taškų.

Ankstesnėse penktadienį vykusiose pirmojo Eurolygos turo rungtynėse Stambulo „Fenerbahče“ (1-0) namuose tik po atkaklios kovos rezultatu 61:57 (18:15, 10:11, 17:11, 16:20) palaužė Belgrado „Crvena Zvezda“ (0-1) ekipą.

Šeimininkų pergalę įtvirtino vieną iš dviejų baudos metimų realizavęs Nando De Colo. Prancūzo metimas likus 4 sekundėms iki ketvirtojo kėlinuko pabaigos padidino „Fenerbahče“ pranašumą iki keturių taškų.

„Fenerbahče“: Dyshawnas Pierre'as 13, Janas Vesely ir Devinas Bookeris (9 atk.kam.) po 8 taškus.

„Crvena Zvezda“: Nikola Ivanovičius 16 (2/4 dvit., 3/8 trit., 6 rez.perd., 3 per.kam.), Nate'as Woltersas ir Nikola Kaliničius po 9 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)