Jau pirmame sezono ture susidūrė dramatiškai praėjusio sezono ketvirtfinalyje santykius besiaiškinusios Madrido „Real“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ komandos. Šį sykį savo pranašumą užtikrintai įrodė namie žaidę „Real“ krepšininkai. Pablo Laso auklėtiniai prieš Eurolygos čempionus užtikrintai pirmavo visas rungtynes ir jas laimėjo 82:69 (32:15, 18:20, 18:13, 14:21).

„Manau, kad rungtynes pralaimėjome pirmame kėlinyje. Mūsų pasirodymas buvo siaubingas pirmame ketvirtyje, tokio dar nemačiau seniai... Dar niekuomet nemačiau savo komandos taip žaidžiant pirmame kėlinyje“, – tiesiai šviesiai drėbė „Anadolu Efes“ strategas E. Atamanas.

Pasak jo, pirmajame kėlinyje Eurolygos čempionai neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo ir suklydo šešis kartus.

„Kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjome 23-47. Atvykome į Madridą „paturistauti“ ir buvome tiesiog sumušti. Tokia gali būti vienintelė rungtynių analizė, – tęsė emocingasis Stambulo ekipos treneris. – Sudėtinga po 32 praleistų taškų ir 17 taškų skirtumo vėl žaisti kaip niekur nieko. Tai neįmanoma. Taigi – sveikinimai „Real“. Mums tai – siaubingas startas“.

Visai kitokios nuotaikos Eurolygos starte nukovus čempionų titulą ginančius krepšininkus vyravo Madrido ekipos rūbinėje.

„Žinoma, kad esame laimingi. Įveikti čempionus! Ko daugiau galima būtų tikėtis? Manau, kad atlikome labai gerą darbą gynyboje ir puolime pirmoje dvikovos dalyje bei išlaikėme skirtumą prieš tokią puikią komandą. Esu labai laimingas“, – kalbėjo „Real“ strategas P. Laso.

Jo nuomone, toks užduotas tonas nuo pat sezono pradžios, tiek puolime, tiek gynyboje yra labai geras.

„Lemtingu tapo rungtynių startas, agresyvus žaidimas abejose aikštės pusėse. Džiaugiuosi už savo žaidėjus, geras komandinis darbas, tačiau viskas tik prasidėjo. Akivaizdu, kad tai svarbi pergalė prieš čempionus. Apskritai pergalei tai buvo puiki diena – pirmos Eurolygos rungtynės, prieš čempionus, su mūsų fanais tribūnose“, – negalėjo atsidžiaugti P. Laso.

Bronzinio praėjusio sezono Eurolygos mačo pakartojime Rusijos čempionai išvykoje turėjo pripažinti Milano „Olimpia Armani“ krepšininkų pranašumą – 74:84 (29:21, 16:23, 14:18, 15:22).

„Mūsų komanda turėjo du veidus. Pirmame ketvirtyje žaidėme solidžiai gynyboje ir gerai užpuolėme. Tritaškius metėme 70 proc., dvitaškius – 42 proc., baudas – 80 proc. ir pelnėme 29 taškus. Čia buvo ta vieta, kai vertėme puslapį ir nesugebėjome atsakyti varžovams į pasiūlytą kietą fizišką kovą“, – sakė CSKA strategas D. Itoudis.

Tarsi pasikeitusi komanda, anot jo, nesiveržė krepšio link, nepataikė iš vidutinio nuotolio net jei žaidėjas buvo laisvas.

„Nedovanotinai nepataikėme iš po krepšio ir pradėjome nervintis. Paskutiniame kėlinyje padarėme net 6 klaidas. Apskritai tai nebuvo geriausios rungtynės, ypač jei kalbėsime apie fizinę kovą. O tai yra lyga, kur tas fiziškumas reikalingas. Tam ruošiamės ir turime būti kietesni“, – teigė graikas.

Traumą dar rungtynių pradžioje gavo CSKA aukštaūgis Nikola Milutinovas. Žaidėjui bus atlikti medicininiai tyrimai, tačiau CSKA strategas čia nerodė optimizmo: „Neatrodo labai gerai“.

„Gauti tokią dovaną gimtadieniui būtų svajonė. Žaidėjai buvo fantastiški, – po pirmosios pergalės šį sezoną Eurolygoje kalbėjo „Armani“ strategas Ettore Messina. – Gal pradėjome kiek kukliai, nepataikėme kelių metimų ir gal ne visiškai tikėjome, kad galime laimėti. Pergalė prieš tokią komandą kaip CSKA yra nepaprastai svarbi. Kelias ilgas, dar 33 rungtynės, tad šiandien švenčiame, o ryt grįžtame į darbą“.

Anot jo, sudėtinga buvo žaisti puolime su varžovų keturiais mažais žaidėjais aikštėje, kurie iš tikrųjų yra aukšti: „Tokių žaidėjų kaip Danielis Hackettas ir Marius Grigonis ūgis juk 195 ir 197 cm. Taigi jie gali nesunkiai keistis. Manau, kad gerai judėjome – stengiamės tobulėti. Tikrai nesame geriausia komanda pasaulyje, bet darbas vyksta rimtas ir džiaugiuosi, kad žaidėjai už tai gavo atlygį. Leiskite man atšvęsti, o tuomet jau galvosiu apie Vitorijos „Baskonia“.

E. Messina pasidžiaugė, kad namų aikštėje galėjo žaisti prieš savus žiūrovus, davusius geros energijos žaidėjams. Milano komandos strategas taip pat palinkėjo geriausios kloties traumą gavusiam varžovų aukštaūgiui N. Milutinovui.

Reguliariajame Eurolygos sezone dviejų ratų sistema varžosi 18 komandų. Į atkrintamąsias varžybas pateks 8 geriausios ekipos. Kauno „Žalgiris“ reguliarųjį sezoną pradės penktadienio vakarą išvykos rungtynėmis su Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)