31-erių klaipėdietė rinktinei atstovavo nuo 2011 iki 2017 metų. Komandoje puolėjos nebeliko dėl konflikto – ar nesusipratimo – su buvusiu vyriausiuoju treneriu Mantu Šerniumi.

Krepšininkė nebuvo patenkinta, jog pastarasis ją laiko ant atsarginių suolo, ir savo nuomonę išsakė specialistui į akis – nuo to laiko ji į rinktinę nebebuvo kviečiama.

Kaip sakė M. Šernius, pati žaidėja pareiškė baigianti karjerą nacionalinėje komandoje, o M. Solopova tikino, jog Lietuvai neatstovauti nusprendė tol, kol nepasikeis ekipos vairininkas.


Šį mėnesį pareigas perėmęs R. Grigas nusprendė suteikti Satu Marės CSM (Rumunija) klube praėjusį sezoną praleidusiai krepšininkei dar vieną šansą.

Anot 59-erių trenerio, įkalbinėti M. Solopovos nereikėjo.

„Manau, kad ji net pati laukė to skambučio. Žinote, buvęs treneris į ją vienaip žiūrėjo, o aš noriu pamatyti savo akimis. Lietuvoje nėra tiek daug krepšininkių, kad galėtume jomis švaistytis. Žaidėjos amžius čia nėra svarbus, svarbiausia, kad ji galėtų duoti naudos rinktinei. Marina – patyrusi, drąsi žaidėja, tokių mūsų komandai reikia. Lemiamais rungtynių momentais, kai kitoms dreba rankos, jai, mano manymu, taip niekada nebūna“, – Delfi komentavo R. Grigas.

M. Solopova – ne vienintelė pastaraisiais metais rinktinėje neberegėta jos senbuvė, kurią norėtų vėl išmėginti naujasis treneris.

Nors R. Grigas neįvardijo pavardės, ją įspėti nesunku.

„Yra dar viena veteranė, su kuria pats niekaip nesusisiekiu. Dabar gaunu signalų, kad ji galbūt jau atsisveikina su krepšiniu. Nors praėjęs sezonas Italijoje jai buvo labai geras, rinko gerą statistiką. Turėjau vilties, kad tokia patyrusi žaidėja bus naudinga ir rinktinei. Bandžiau skambinti, bet neatsakė. Na, bandysiu dar kartą. Ji jau ne pirmą kartą nori baigti karjerą, bet vis būna prikalbinama apsigalvoti. Gal ir man pavyks“, – planavo rinktinės strategas.

Omenyje jis, be abejo, turėjo San Martino „Di Lupari“ klube praėjusiame sezone dvigubais ar net trigubais dubliais blykčiojusią Eglę Šulčiūtę.

Eglė Šulčiūtė

36-erių aukštaūgė iš Marijampolės su pertraukomis kone du dešimtmečius dėvėtus rinktinės marškinėlius paskutinį kartą matavosi 2018-aisiais.

Įkalbėti veteranę galbūt padės ir kiti į nacionalinę komandą grįžtantys veidai, pažįstami nuo pat pirmų pergalių profesionaliame krepšinyje.

Moterų rinktinės vadovu ketvirtadienį pristatytas buvęs ilgametis jos treneris Algirdas Paulauskas.

62-ejų specialistas praeityje taip pat dirigavo tuomečiam Lietuvos moterų krepšinio grandui Vilniaus „Lietuvos telekomui“, dirbo vienoje stipriausių visoje Europoje Jekaterinburgo UGMK (Rusija) ekipoje.

Paskutine jo darboviete buvo Vilniaus „Kibirkštis-MRU“, iš kurios A. Paulauskas pasitraukė praėjusią žiemą.

„Džiaugiuosi, kad grįžau į aukštesnio lygio moterų krepšinį, kurį, tikiuosi, mes atgaivinsime. Pasistengsiu būti kiek įmanoma naudingesnis, bet treneriams netrukdysiu“, – šypsojosi A. Paulauskas.

R. Grigo štabe dirbs ir buvusi jo auklėtinė Sandra Linkevičienė.

Sandra Linkevičienė

Praeityje dukart geriausia šalies krepšininke rinkta buvusi Eurolygos žvaigždė trenerės kostiumą apsivilko 2018 metais.

„Mūsų karta kažkaip net negalvodavome, kad galime nepatekti į Europos čempionatus – juk visada ten žaisdavome. Manau, taip atsitiko dėl daug priežasčių, o pagrindinė yra tai, jog nebeturime tokio stipraus klubo kaip anksčiau. Tada mes, šešios ar septynios krepšininkės, rungtyniavome kartu Eurolygoje, buvome puikiai susižaidusios. Dabar, kai visos susirenka iš skirtingų kampelių, tai padaryti žiauriai sunku. O kartais komandai tiesiog pritrūkdavo laimės, pralaimėdavo keliais taškeliais.

Bet dabar turime komandos branduolį, visos panelės, išskyrus Justę Jocytę ir Justiną Miknaitę, yra brandaus amžiaus, gali rodyti gerus rezultatus. Tikiuosi, būsime sėkminga komanda“, – kalbėjo S. Linkevičienė.

R. Grigui naujajame trenerių štabe taip pat talkins Vilius Staniškauskas ir kineziterapeutė Urtė Pučinskaitė.

Rinktinė atranką į 2023 metų Europos čempionatą pradės lapkričio 11 d. rungtynėmis su Suomija. Lapkričio 14 d. lauks mačas su Prancūzija.

B grupėje taip pat rungtyniaus Ukraina, o kelialapius iškovos 10 grupių nugalėtojų bei 4 geriausios antrą vietą užėmusios komandos. Visgi, jeigu finalinio etapo organizatoriai Slovėnija ir Izraelis pateks tarp 14 pajėgiausių rinktinių, atitinkamai kelialapį į Europos čempionatą gaus penkta ir šešta geriausios antrosios vietos komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)