Eurolygoje žais 18 komandų. Palyginti su praėjusiu sezonu, šiose varžybose neliko „Valencia“ ir Maskvos srities „Chimki“ ekipų. Vietoj jų rungtyniaus „Monaco“ ir Kazanės „Uniks“ krepšininkai. Pastarieji Eurolygoje jau yra žaidę, o „Monaco“ pajėgiausiame Europos klubų turnyre debiutuos.

Eurolygos naujokai sudrebino žemyno krepšinį, kai įsigijo vieną brangiausių ir geriausių šio turnyro žaidėjų Mike‘ą Jamesą.

Čempiono titulą gins Stambulo „Anadolu Efes“, kuris praėjusio sezono finale nugalėjo „Barcelona“. Šiai komandai, kurią treniruoja Šarūnas Jasikevičius, Darius Maskoliūnas, Tomas Masiulis, atstovaus buvęs žalgirietis Rokas Jokubaitis.

Iš lietuvių, kurie vilki užsienio ekipų aprangą, Eurolygos aikštėse taip pat pasirodys Marius Grigonis (Maskvos CSKA), Rokas Giedraitis, Tadas Sedekerskis (abu – Vitorijos „Baskonia“), Donatas Motiejūnas („Monaco“), Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis (abu – Sankt Peterburgo „Zenit“).

Pirmajame ture dėmesio centre – vienų iš Eurolygos favoritų dvikovos. Madrido „Real“ varžysis su „Anadolu Efes“, o Milano „Armani“ su CSKA. Rusijos klubų mūšyje Kazanėje ietis sukryžiuos vietos „Uniks“ ir „Zenit“. „Baskonia“ svečiuose bandys palaužti Pirėjo „Olympiacos“, „Barcelona“ savo aikštėje susitiks su Berlyno ALBA.

„Žalgirio“ krepšininkai penktadienį išvykoje kovos su Vilerbano ASVEL. Praėjusį sezoną kauniečiai liko 11-ti, o Prancūzijos komanda užėmė 13-ąją vietą. Praėjusiame sezone „Žalgiris“ abukart nugalėjo ASVEL – 85:75 ir 83:74. Žalgiriečiai Prancūzijos ekipą yra įveikę keturis kartus iš eilės. Bendras tarpusavio akistatų rezultatas 6:2 Lietuvos klubo naudai.

„TV3 Sport“, „TV3 Sport 2“, „TV3 Sport Open“ kanalai ir naujos kartos televizija „Go3“ šį sezoną tiesiogiai parodys daugiau nei 240 Eurolygos reguliaraus sezono rungtynių, visas atkrintamųjų kovas bei finalo ketverto mūšius.

Pirmojo turo transliacijų tvarkaraštis:

rugsėjo 30 d.

20.50 val. „Maccabi“ – „Bayern“ („TV3 Sport Open“, „Go3“),
21.15 val. „Armani“ – CSKA („TV3 Sport 2“, „Go3“),
21.30 val. „Real“ – „Anadolu Efes“ („TV3 Sport“, „Go3“);

spalio 1 d.

18.45 val. „Uniks“ – „Zenit“ („TV3 Sport Open“, „Go3“),
20.45 val. ASVEL – „Žalgiris“ („TV3 Sport“, „Go3“),
20.45 val. „Olympiacos“ – „Baskonia“ („TV3 Sport Open“, „Go3“),
21.45 val. „Barcelona“ – ALBA („TV3 Sport 2“, „Go3“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)