Šią savaitę Eurolygos kampaniją pradedantis Kauno „Žalgiris“ svečiuose tik paskutinėmis sekundėmis nurungė Panevėžio „Lietkabelį“ 73:69.

Kankintis šeimininkų gynyboje Lietuvos čempionams nereikėjo tik ketvirtajame kėlinyje, per kurį panaikino 10 taškų deficitą.

Nepaisant to, M. Schilleris liko ištikimas sau ir akcentavo ne abejones, kurių palieka jo auklėtinių žaidimas.

„Žinau, kad žmonės kalba apie pirmas Eurolygos rungtynes, bet šiandien mums svarbiausia buvo laimėti prieš „Lietkabelį“, – pareiškė „Žalgirio“ treneris.

Ekipos vairininko nuomone, apversti įvykius aukštyn kojomis leido pačių aktyvi gynyba, tuo metu puolimas veikė prastai.

„Faktas, kad norėtume nuo rungtynių pradžios žaisti taip, kaip šiandien paskutiniame ketvirtyje. Kodėl tai nepavyksta, atsakymo neturiu. Manau, susikaupimo mums netrūko, pagrindinės bėdos buvo puolime. Jei prieš tai didžiausias rūpestis buvo, kaip apsiginti, šįkart – kaip pelnyti taškų“, – komentavo M. Schilleris.

Svarbiausiu metu „Žalgirio“ atakas ypač išjudino Lukas Lekavičius, visus 14 savo taškų surinkęs po pertraukos.

M. Schilleris pagyrė įžaidėjo greitį ir pastebėjo, kad rungtynių pabaigoje jis dar buvo kupinas jėgų, nes iš viso žaidė 20 min.

„Be abejonių, jis turės didelį vaidmenį šiame sezone“, – apie komandos vijurką atsiliepė austras.

Tuo metu ryškiausia ekipos žvaigždė Emmanuelis Mudiay visą ketvirtą kėlinį praleido ant atsarginių suolo.

Ir „Žalgiris“ jo nepasigedo, nes iki tol amerikietis per 18 min. pataikė tik 1 iš 7 metimų „iš žaidimo“ ir tenkinosi 3 taškais.

M. Schilleris teigė, jog sprendimas baigti rungtynes be pagrindinio įžaidėjo buvo taktinis.

„Jis dominavo praėjusiame mače, o šįkart antrą mačo pusę pradėjo ne taip agresyviai, ne taip aštriai. Agresyvumą jis prarado po to, kai užsidirbo pražangą puolime. O mums būtent ir reikia agresyvaus Emmanuelio, reikia, kad jis provokuotų varžovų pražangas“, – sakė 39-erių specialistas.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas iš „Lietkabelio“ Nenadas Čanakas neslėpė, jog prasto E. Mudiay pasirodymo nereikėtų aiškinti ypatingu panevėžiečių gynybos dėmesiu.

„Nieko magiško prieš jį neruošėme, gal E. Mudiay šiandien tiesiog buvo blogos sportinės formos“, – pečiais traukė serbas.

Priešingai, „Lietkabelio“ strategas liko nusivylęs tuo, kaip savąjį krepšį jo auklėtiniai saugojo paskutiniame ketvirtyje.

„Paleidome progą, nes komanda laikėsi ne visų nurodymų, ypač gindamasi ketvirtame kėlinyje. Atrodė, kad kiekvienas žaidėjas turi nuosavą gynybos sistemą“, – pyko N. Čanakas.

Kauniečiams tai buvo paskutinė dvikova prieš Eurolygos sezono startą. Penktadienį jie išvykoje susidurs su Vilerbano ASVEL (Prancūzija).

„Žalgiriui“ Panevėžyje negalėjo padėti Paulius Jankūnas, kuris dėl blauzdos raumens traumos nerungtyniaus apie 10 dienų. Komandos kapitonui teks praleisti ir išvyką į Prancūziją.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)