Viena tokių ekipų – Kauno „Žalgiris“. Pažiūrėjus į žaliai-baltų pergalių ir pralaimėjimų santykį, nustebti nereikėtų – 2 pergalės ir nei vieno pralaimėjimo. Visgi stilius, kuriuo buvo pasiekti laimėjimai prieš Jonavos „CBet“ ir Alytaus „Dzūkiją“, sirgalių neįtikina – lygos debiutantai įveikti vos 6 taškais, o alytiškiai – po neįtikėtinai sunkios ir dviejų pratęsimų pareikalavusios kovos.

Jau pirmadienį Lietuvos čempionai keliauja į dar vieną išvyką, kuri potencialiai kol kas atrodo sunkiausia. „Žalgiris“ Panevėžyje mėgins nukauti „Lietkabelį“.

Alytuje nerungtyniavęs kauniečių puolėjas Edgaras Ulanovas rungtynes stebėjo namuose. Krepšininkas neslepia, kad negalėjo ramiai stebėti mačo pabaigos, o jo ekipos demonstruojamas žaidimas vis dar nėra tenkinantis.

„Buvo neramu, aišku, ypač pirmo pratęsimo gale, nes šansai jau buvo „Dzūkijos“ pusėje, – portalui LKL.lt teigė E. Ulanovas. – Bet iš kitos pusės, parodėme charakterį, kad būtent tokioje situacijoje galų gale vis tiek radome savyje jėgų laimėti, nors ir varžovas tikriausiai ne tas, prieš kurį turėtų taip būti. Tai sezono pradžia, todėl svarbiausia ta pergalė. Vyksta procesas, norisi visko greičiau – čia ir dabar – bet nėra taip lengva.“

„Žalgirio“ ir „Dzūkijos“ rungtynes matė ir „Lietkabelio“ naujokas, į šią ekipą atvykęs iš Alytaus – Kristupas Žemaitis. Jis mėgino atrasti nesėkmingo Kauno ekipos starto priežastis.

„Sunku pasakyti, kodėl sunkiai klijuojasi žaidimas. Gal krenta į akis, kad ant perimetro labai ryškiai trūksta Thomaso Walkupo ir Nigelo Hayeso, kurie cementuodavo gynybą. Puolime jaučiasi Mariaus Grigonio trūkumas. Kol kas sunkokas žaidimas, gal trūksta paprasčiausiai sportinio pykčio, užsivedimo. Su laiku gal viskas bus geriau, bet kol kas dabar yra ta sezono stadija, kai „Žalgirį“ galima pagauti“, – savo komandos jėgomis tikėjo K. Žemaitis.

Pirmadienio vakarą aikštelėje susirungsiančios komandos jėgas tarpusavyje jau išbandė besiruošdamos sezonui. Tuomet pergalę kiek netikėtai pasiekė panevėžiečiai. Vis tik, nors rungtynės išlikusios atmintyje, nei vienos, nei kitos ekipos krepšininkai šio fakto pernelyg nesureikšmina.

„Tai varžovas jau iš artimesnės lentynos, – „Lietkabelį“ įvertino E. Ulanovas. – Vis tiek bus komanda prizininkė, viskas bus dar kitaip nei pirmosiose dvejose rungtynėse ir gali neužtekti to, ką parodėme iki šiol. Reikės daugiau.

Nesinori grįžti į draugiškas rungtynes, mažai ką galiu pasakyti. Nemanau, kad bus kažko panašaus tiek iš mūsų, tiek iš jų pusės, nes tai buvo vienos pirmųjų draugiškų rungtynių. Bet tas pralaimėjimas yra likęs atmintyje, norėtųsi reabilituotis.“

„Per tą patį mėnesį nugalėti tokią komandą kaip „Žalgiris“ yra labai sudėtingas reikalas, bet tai buvo draugiškos rungtynės, – kalbėjo K. Žemaitis. – Mes buvome be keturių žaidėjų, o „Žalgiris“, kiek atsimenu, žaidė puse kojos.

Dabar oficialios rungtynės, todėl jie turės to pykčio ir noro atsirevanšuoti. Bet vėlgi, situacija tokia, kad jie tiek draugišką turnyrą Turkijoje sužaidė sunkiai, tiek „Betsafe-LKL“ turėjo sunkias pirmąsias dvejas rungtynes, todėl yra visi šansai juos pagauti dar kartą ir parodyti, kad tai nebuvo atsitiktinumas“, – optimistiškai į laukiantį mačą žvelgė „Lietkabelio“ gynėjas.

Žaidėjai taip pat pasidalino mintimis apie svarbiausius taktinius niuansus.

„Lietkabelis“ irgi nauja komanda, turi daug naujokų, neišryškėjęs lyderis. To lyderio nebuvimas bent jau kol kas irgi yra pliusas, nes tu negali susikoncentruoti ties vienu žmogumi. Jie turi lygiaverčių žaidėjų, kurie gali momentais patraukti ir nebijoti imtis atsakomybės. Tuo pačiu tai yra gerai treniruojama komanda, treneris dirba eilę metų ir turi savo tam tikrą braižą. Mes turime ilgą suolą, žaidėjų meistriškumas irgi geras. Per kur nubausti bus, bet pagrindinis dalykas turi būti mūsų gynyba, puolimas ateis ir taip“, – įžvalgas pateikė žalgiriečių puolėjas.

„Treneris akcentuoja norą greitinti žaidimą, – Panevėžio komandos privalumą įvardino K. Žemaitis. – Manau, su turimais resursais galime tą padaryti. „Žalgirio“ pliusai – matosi, kad Emmanuelis Mudiay imasi daug ant savęs, meta vidutinį metimą po kontakto, tas pats Joshas Nebo paliko gerą įspūdį – atletiškas žaidėjas, kurį po išsikeitimo sunku apžaisti ant perimetro. Jis ir šoklus, ir deda, ir gerai rollina. Aišku, jam dar trūksta tos technikos, bet labai įdomus žaidėjas. Sunku pas juos atrasti silpnų vietų, bet žiūrėsime. Ką akcentuos treneris – tą stengsimės įgyvendinti.“

Faktoriumi gali tapti ir žiūrovai, didesnėmis masėmis į arenas grįžtantys po ilgos pertraukos. Šurmulio „Betsafe-LKL“ salėse pasiilgo ir krepšininkai.

„Žinome, kad nebus lengva, žaisime išvykoje, kur ateina krepšinio pasiilgę fanai. Žinome, kaip komandas palaiko jų sirgaliai, kai atvažiuojame mes. Labai reikės drausmės, komunikacijos gynyboje“, – žiūrovų svarbą įvertino E. Ulanovas.

„Tikrai gali tapti faktoriumi. Net ir pirmadienio vakarą turėtų susirinkti nemažai žmonių. Tas pastumia į priekį, jau su „Neptūnu“ buvo daug žmonių, palyginus su praeitu sezonu, kai buvo visiškai tuščia. Smagu, kad yra plojimai, komentarai iš salės žmonių, palaikymo šūksniai ar dar kažkas. Tikrai visi sportininkai yra to išsiilgę ir tai mums yra svarbu“, – aistruolių palaikymo pirmadienį laukė K. Žemaitis.

„Lietkabelio“ ir „Žalgirio“ dvikovą tiesiogiai stebėkite pirmadienį, 18.30 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)