Ketvirtame kėlinyje į gilią duobę įkritusios, bet iš jos iškopusios Vilniaus „Ryto“ komandos vyriausias treneris Giedrius Žibėnas po rungtynių dėkojo komandos gerbėjams.

„Labiausiai norėčiau išskirti tris dalykus: pirmas – mūsų fanai, kurie mus šiltai pasitiko po vasaros pertraukos. Antras – fanai, kurie mus palaikė, kai buvo sunkesnis momentas ir trečias – mūsų fanai, kurie nepaisant prastesnio mūsų žaidimo ketvirtame kėlinyje, išlydėjo mus ovacijomis“, – teigė G. Žibėnas.

Anot G. Žibėno, tai, kad vilniečiai neišsaugojo turėtos 21 taško persvaros, lėmė žaidėjų atsipalaidavimas, o ne taktiniai sprendimai. „Manau, kad tam įtakos turėjo tik atsipalaidavimas. Tokioje sezono dalyje kažkas gali taip pasielgti, bet tam ir yra kelios pirmos rungtynės, kad išsiaiškintume visas problemas ir jas sutvarkyti sezonui įsibėgėjus“, – pareiškė „Ryto“ strategas.

Tuo metu Antanas Sireika po rungtynių sveikinimus už garbingą kovą peradresavo varžovams ir savo auklėtiniams. „Garbingai kovoti neužtenka, sveikinti reikia, kai laimima. O mes nelaimėjome. Tad galiu tik pasveikinti varžovus su pergale. O taip pat – pasveikinti savo vyrus, kad nepuolė veidu į balą, kovojo iki galo. Man ta gera rungtynių apranga, kai mes sugebėjome grįžti į žaidimą suteikė šiek tiek optimizmo“, – teigė Šiaulių ekipos strategas.

Anot A. Sireikos, pasivyti 23 taškais pirmavusius „Ryto“ krepšininkus padėjo sėkmingas žaidimas gynyboje. „Iš pradžių labai sunkiai sekėsi grumtis su Ivanu Būva, bet vienu momentu nusprendėme gynyboje keistis dengiamaisiais – ir varžovai sustojo. Tik reikėjo patiems gale protingiau sužaisti, gal rungtynės būtų kitaip pasibaigusios“, – konstatavo A. Sireika.

Labai skausmingu smūgiu „Šiauliai-7bet“ komandai tapo ir puolėjo Armino Urbučio trauma. 28 min. aikštėje praleidęs 35 metų krepšininkas susižeidė ketvirtojo kėlinio viduryje. „Atrodo, kad Arminui lūžo blauzdos kaulas, nors aš ir negaliu to oficialiai patvirtinti. Vis dėlto, trauma labai rimta. Man tik keista, kad LKL rungtynėse nėra budinčių medikų ar greitosios pagalbos, tik komandų gydytojai. Juk gali būti visokių traumų, gali ir širdis žmogui sustoti. Nežinau, ar taip turi būti“, – pastebėjo A. Sireika.

Lietuvos krepšinio lygoje Vilniaus „Rytas“ iškovojo dvi pergales, o „Šiauliai-7bet“ patyrė dvi nesėkmes.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)