Visgi Eurolygai besirengiantys šalies čempionai po dviejų pratęsimų 105:100 (26:17, 14:20, 17:14, 24:30, 14:14, 10:5) pranoko kovingus šeimininkus.

„Esu laimingas dėl pergalės. Buvo sunki kova abejose aikštelės pusėse. Prieš rungtynes sakiau, kad priešininkai yra gerai atakuojanti komanda, panašiai kaip ir Jonava. Atlikta daug metimų, taip pat ir tritaškių.

Esminis momentas – mūsų klaidos, suklydome 8 kartus. Tai lėmė pergalę dviejų pratesimų mače“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

M. Schilleris po rungtynių nebuvo labai nustebęs „Dzūkijos“ sėkmingu žaidimu ir geru pataikymu, jam nebuvo staigmena taiklūs varžovų legionieriai ar lietuviai.

„Žalgiris“ Alytuje vertėsi be Edgaro Ulanovo ir Joffrey Lauvergne'o. Anot stratego, E. Ulanovo situacija paaiškės artimiausiu metu.

„Dėl Edgaro matysime, jam pėdos trauma. Reikia poros ar trijų dienų, jog žinotume jo situaciją. Joffrey nebuvo dėl asmeninių priežasčių“, – sakė strategas.

Anot M. Schillerio, tokios sunkios rungtynės prieš Alytaus ekipą – jokia tragedija ir ne pasaulio pabaiga.

„Du pratęsimai tai nėra jokia raudona vėliava man. Esminis dalykas tai, kad laimėjome“, – teigė strategas.

„Žalgirio“ vedlys gyrė šiame sezone debiutavusį ir pakankamai laiko žaidusį Mareką Blaževičių.

„Laimingas. Esu patenkintas jo pastangomis tiek gynyboje, tiek puolime, Marekas atliko puikų darbą“, – aukštaūgį vertino strategas.

„Žalgirio“ strategas teigė, kad apie artėjantį startą Eurolygoje dar negalvoja.

„Artimiausios rungtynės prieš „Lietkabelį“, tad telkiame dėmesį šiai kovai. Kai ateis laikas Eurolygai, ruošimės jai“, – kalbėjo austras.

Jaučiasi paleidę šansą

„Dzūkijos“ strategas Ramūnas Cvirka neslėpė – paleista vėjais gera galimybė nubausti Eurolygos atstovus.

„Kai pralaimi, visada apmaudu. Buvo šansas laimėti prieš „Žalgirį“ ir, manau, turėjome gerą progą.

Ne jie laimėjo po dviejų pratęsimų, o mes patys pralaimėjome. Pritrūko koncentracijos gyyboje.

Mačo gale turėjome subauduoti ir neleisti Artūrui Milakniui mesti tritaškio, o pirmo pratęsimo pabaigoje praradome kamuolį išsimesdami jį iš užribio, kai turėjome 4-ių taškų pranašumą.

Tai mūsų paprasčiausios taktinės klaidos: nebuvo geros užtvaros, neatsidengėme, pametėme kamuolį. Manau, paleidome savo rungtynes“, – po akistatos spaudos konferencijoje kalbėjo „Dzūkijos“ vairininkas Ramūnas Cvirka.

Ramūnas Cvirka

Rungtynių apžvalga:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)