29-erių gynėjui pritaikytas tarptautinio perėjimo draudimas.

Tiesa, amerikietis rugsėjo pradžioje spėjo persikelti į Juodkalnijos čempionate rungtyniaujančią Podgoricos SC „Derby“ ekipą.

FIBA sankcijos žaidėjui skirtos dėl nevykdomo Krepšinio arbitražo teismo (BAT) sprendimo.

Pastarojo FIBA kol kas nėra paskelbusi viešai, bet krepšininkai atsakovais BAT dažniausiai tampa dėl ginčų su savo agentais.

Per karjerą ne sykį agentus keitusiam K. Vinalesui dabar atstovaujanti amerikiečių agentūra „Inception Sports“ į Delfi užklausą neatsakė.

Tuo metu buvęs žaidėjo agentas iš Graikijos Nikolaos Spanos, prieš metus padėjęs jam persikelti į „Lietkabelį“, patvirtino dalyvavęs bylos nagrinėjime BAT, bet nenorėjo plačiau komentuoti proceso turinio.

K. Vinalesas į Panevėžį atvyko kaip būsima ekipos žvaigždė, bet pateisino ne visus lūkesčius, nors ir buvo antras pagal rezultatyvumą visame Lietuvos čempionate.

Europos taurės turnyre jo statistika siekė 14,8 taško ir 4 rezultatyvius perdavimus, tačiau tritaškius amerikietis metė tik 27 proc. tikslumu ir klysdavo po 2,2 karto per rungtynes.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) K. Vinalesas fiksavo 16,1 taško, 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir 2,8 klaidos vidurkius.

Prieš prasidedant serijai dėl LKL bronzos medalių su Utenos „Juventus“ Aukštaitijos sostinės klubas suspendavo K. Vinalesą ir sezoną užbaigė be jo.

Neoficialiomis žiniomis, gynėjas konfliktavo ir net apsistumdė su „Lietkabelio“ vairininku iš Serbijos Nenadu Čanaku.

Palikęs Lietuvą, K. Vinalesas dar spėjo vasarą parungtyniauti ir Puerto Riko lygoje, kur atstovavo „Gigantes de Carolina“ ekipai.

Ilgai viename klube krepšininkas neužsibūdavo ir anksčiau. Per karjerą jis jau žaidė keturiuose žemynuose: Šiaurės ir Pietų Amerikose, Europoje bei Afrikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)