Rungtynių pradžia išsiskyrė rezultatyvumu ir Šiaulių ekipos lyderio Jonathano Elmore’o individualiu meistriškumu. Vos per pusę kėlinio amerikietis pelnė 10 taškų, o jo komanda pirmavo 19:11.

Reaguodamas į įvykius, „Dzūkijos“ vyriausiasis treneris R. Cvirka paprašė minutės pertraukėlės, kuri neleido svečiams pabėgti į priekį ir po pirmojo kėlinio „Šiauliai – 7bet“ turėjo 4 taškų pranašumą (18:22).

Antrajame ketvirtyje driokstelėjęs aikšės šeimininkų legionierius Joshua Newkirkas leido „Dzūkijai“ diktuoti rungtynių tempą, bei taškas į tašką žaisti su šiauliečiais. Po dviejų kėlinių rezultatas buvo lygus – 39:39.

Po didžiosios pertraukos komandos į rungtynes grįžo visiškai kardinaliai pakeitusios žaidimo planą – trečiajame kėlinyje dominavo kieta gynyba, o to pasekoje žaidimas buvo itin nerezultatyvus. Vis tik sėkmingiau kėlinio pabaigą sužaidę R. Cvirkos auklėtiniai, prieš lemiamą rungtynių ketvirtį pirmavo dviejų taškų persvara (52:50).

Ketvirtajame kėlinyje ir vėl iššovė aikštės šeimininkų atakų organizatorius Joshua Newkirkas, kurio dėka, alytiškai ir vėl spurtavo, o po Mindaugo Lukauskio taiklaus tolimo metimo su pražanga, „Dzūkijos“ pranašumas išaugo iki 8 taškų (65:57). Šiaulių ekipos bandymai grįžti į rungtynes buvo nesėkmingi – Alytaus „Dzūkija“ šventė pergalę rezultatu 75:66.

Šiose rungtynėse puikiai pasirodė ir dar vieną LKL rekordą pagerinęs M. Lukauskis. 42 metų ir 4 mėnesių amžiaus krepšįninkas tapo yriausiu žaidėju LKL istorijoje.Iki šiol šis titulas priklausė Algimantui Paviloniui, kuris 1996 m. žaidė LKL rungtynes, būdamas 42 metų, 3 mėnesių ir 15 dienų amžiaus. Įdomu, jog rekordą jis užfiksavo taip pat Alytaus komandoje.


Lukauskiui gegužės 19 d. sukako 42-eji, tad rugsėjo 19-ąją įžengęs į aikštę būdamas 42 metų ir 4 mėnesių. Šiose rungtynėse LKL rekordininkas pelnė 9 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir 5 kartus privertės varžovus suklysti.

„Dzūkija“: Joshua Newkirkas 23, Dylanas Frye’us 13, Justas Furmanavičius 11, Mindaugas Lukauskis 9.

„Šiauliai – 7bet“: Jonathanas Elmore’as 21, Martynas Varnas 12, Eimantas Stankevičius ir Geraldas Armwoodas po 9.

Standings provided by SofaScore LiveScore