Žalgirietis su K. Maksvyčiu laimėjo visus įmanomus turnyrus su jaunimo rinktinėmis – nuo Europos 16-mečių aukso ir iki triumfo 20-mečių Senojo žemyno pirmenybėse. Be to, E. Ulanovą K.Maksvytis ugdė ir Klaipėdos „Neptūno“ komandoje 2013–2014 metų sezone.

„Naujienas sutikau gerai, pažįstu trenerį, džiaugiuosi už jį, kad sulaukė šanso. Tai bus naujas iššūkis karjeroje ir didelis žingsnis į priekį. Bus labai įdomu ir norisi tik palinkėti, jog viskas susiklostytų kuo geriau“, – aiškino E. Ulanovas.

29-erių kaunietis teigia iki šiol bendraujantis su iš Darbėnų kilusiu specialistu. Praėjusią vasarą žalgirietis kartu su kitais savo kartos žaidėjais buvo susirinkęs į Darbėnus, kur K. Maksvyčio iniciatyva paminėjo 10 metų triumfo pasaulio jaunimo krepšinio čempionate sukaktį.

„Palaikome ryšį, pasveikinau trenerį. Jis turi labai gerą savybę, ir labai tinkančią Lietuvos krepšiniui – jis moka suvienyti komandą bendram tikslui. Ta vienybė labai svarbi lietuviams. Dėl jos lietuviai ir iškovodavo pergales. Treneris gerai išnaudoją šią savybę ir turi didelę aistrą krepšiniui. Su tokiu žmogumi malonu dirbti ir palaikyti ryšį“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Permės „Parma“ (Rusija) klube trečią sezoną dirbantis K. Maksvytis taps aštuntuoju Lietuvos rinktinės treneriu po nepriklausomybės atkūrimo. Praeityje ne vieną LKL klubą treniravęs specialistas, E. Ulanovo teigimu, turi sukaupęs pakankamai patirties naujam karjeros iššūkiui.

„Jis pajėgus dirbti tokiame lygyje. Ne pirmą vasarą buvo kalbama apie tai, kad jis yra kandidatas dirbti rinktinėje. Kandidatas jis buvo ir „Žalgirio“ radare praeityje. Tarp lietuvių K. Maksvytis yra vienas iš geidžiamiausių ir žinomesnių trenerių. Buvo tik laiko klausimas, kada jis bus paskirtas Lietuvos rinktinės treneriu.

Nesinori sakyti, kad jis nėra matęs didelio krepšinio, tikrai turi sukaupęs nemažą patirtį. Tai – tikras geras pasirinkimas ir naujas oro gūsis mūsų krepšinyje“, – tvirtino E. Ulanovas.

Šiais metais olimpiniame atrankos krepšinio turnyre kovojusios Lietuvos rinktinės sudėtyje buvo net keturi „auksinės“ jaunimo kartos, su kuria dirbo K. Maksvytis, žaidėjai. „Žalgirio“ puolėjo manymu, tai nebūtinai taps naujojo rinktinės trenerio pliusu, nes laukia daug naujų išbandymų.

„Iš vienos pusės gerai, kad treneris pažįsta žaidėjus. Iš kitos pusės – tai nieko nereiškia, nes tai yra naujas lapas – Lietuvos krepšinio rinktinė. Žinant, kad paskutiniai metai nebuvo sėkmingi rinktinei, kils šioks toks spaudimas, todėl nebus lengva. Viskas prasideda nuo nulio“, – užbaigė E. Ulanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)