Vokiečiai diktavo savo sąlygas nuo pirmų susitikimo minučių ir vėliau kas kėlinį persvarą tik didino.

Trečiame ketvirtyje komandas jau skyrė 20 taškų, bet atėjus paskutinei rungtynių atkarpai uteniškiai smogė atgal.

13:0 atkarpą laimėję Žydrūno Urbono auklėtiniai trumpam net buvo išsiveržę į priekį (72:70). Dar kartą jie tai padarė po Patricko Millerio dvitaškio įpusėjus paskutinei mačo minutei – 80:79.

Dvi iš eilės „Brose“ atakos nebuvo sėkmingos, o taktinės vokiečių pražangos kitoje aikštės pusėje virto „Juventus“ pergalę įtvirtinusiais baudų metimais.

Į finalą Lietuvos ekipą nuvedė naujokas P. Milleris. Gynėjas iš JAV per 32 min. surinko 27 taškus (9/12 dvitaškių, 9/10 baudų) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, tiesa, suklydo 5 sykius.

Priešininkų stovykloje vienas rezultatyviausių taip pat buvo „Brose“ tik praėjusią vasarą papildęs Martinas Gebenas. 26-erių vidurio puolėjas iš Lietuvos per 24 min. pelnė 15 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

Martinas Gebenas

„Juventus“: Patrickas Milleris 27, Tomas Lekūnas ir Gintautas Matulis (3/4 trit., 7 atk. kam.) – po 15, Jaylinas Airingtonas 13, Martynas Gecevičius 7 (1/7 trit.);

„Brose“: Patrickas Heckmannas 16, Martinas Gebenas 15, Frankie Ferrari 14 (11 rez. perd.), Justinas Robinsonas (6 rez. perd.) ir Kennethas Ogbe – po 7.

Primename, kad pirmadienį ketvirtfinalyje „Juventus“ 90:68 sutriuškino Kapfenbergo „Bulls“ (Austrija).

Taline uteniškiai verčiasi be vidurio puolėjo Norberto Gigos, kuriam varžybų išvakarėse diagnozuotas koronavirusas.

Negana to, trečiadienį infekcija nustatyta ir puolėjui Vytautui Šulskiui. Simptomus pajutęs krepšininkas nerungtyniavo su „Brose“ ir vietoje to buvo išsiųstas atgal į Lietuvą. Vėliau patvirtinta, jog jo COVID-19 testas – teigiamas.

Finale penktadienį „Juventus“ susitiks su Talino „Kalev“ (Estija), kuris nugalėjo Baro „Mornar“ (Juodkalnija) 104:89.

Čempionų lygos pagrindiniame turnyre varžysis Vilniaus „Rytas“, kuris pateko į H grupę kartu Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija), Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija) ir praėjusio sezono čempione Burgoso „San Pablo“ (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)