Geriausiai Europoje apmokamas krepšininkas N. Mirotičius praėjusį sezoną kartu su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ laimėjo Ispanijos taurę, Ispanijos lygą ir tapo Eurolygos vicečempionu.

„Manau, kad komanda šį sezoną kartu su naujais žaidėjais bus puiki. Stengiamės geriau vieni kitus pažinti ir esame pasiruošę daryti tai, ką privalome – žaisti ir laimėti“, – „Eurohoops“ kalbėjo N. Mirotičius.

Juodkalnietis pasakojo, kad vasarą praleido su šeima, dirbo individualiai, tačiau pabaigoje jau nekantravo grįžti į komandą: „Žaisdamas krepšinį esu laimingas, man tai patinka. Esu pasirengęs kovoti dėl kiekvieno titulo“.

„Džiauguosi, kad su komanda pavyko praėjusiais metais iškovoti ir šalies taurę ir „Liga ACB“ titulą. Abiejų tais pačiais metais katalonams ilgai nebuvo pavykę laimėti. Tai – procesas. Daug žmonių galvojo, kad jau pirmais metais turime laimėti viską, tačiau taip viskas nevyksta, – aiškino N. Mirotičius. – Dabar norime turėti geresnį sezoną nei praėjusįjį. Tačiau viskas po truputį, žingsnis po žingsnio“.

„Barcelonos“ namų arena ateinantį sezoną dėl COVID-19 taisyklių galės būti užpildyta apie 40 proc. Tai labai pradžiugino „Barcos“ žvaigždę.

„Tai – geros naujienos. Nuo pirmos dienos turėjau didelį sirgalių palaikymą, todėl man labai svarbūs žiūrovai. Manau, kad tas jų palaikymas atsispindėjo ir mano žaidime. Labai džiaugiuosi, kad galėsiu vėl juos matyti. Man sirgalių praėjusį sezoną išties labai trūko. Keisti buvo metai“, – kalbėjo jis.

N. Mirotičius praėjusį Eurolygos sezoną buvo išrinktas į pirmąjį simbolinį penketą. Jis buvo antras pagal naudingumo balų vidurkį (19,6), ketvirtas pagal atkovotų kamuolų vidurkį (5,8), aštuntas – pagal taškus (15,5) ir 15-as pagal perimtus kamuolius (1,2). Dvitaškius aukštaūgis metė 60,2 proc., tritaškius – 42,2 proc., baudas – 86,8 proc. taiklumu.

Į Europą jis sugrįžo iš NBA lygos, kur 2014-2018 metais atstovavo Čikagos „Bulls“, 2018-2019 metais – Naujojo Orleano „Pelicans“ ir Milvokio „Bucks“ ekipoms.

„Galbūt pasiilgstu žaidimo prieš geriausius planetos žaidėjus, tokias žvaigždes kaip Kevinas Durantas, Jamesas Hardenas, Stephas Curry, Giannis Antetokounmpo... To niekada neužmiršiu. Žaisti prieš LeBroną Jamesą yra fantastiška. Vienoje komandoje žaidžiau su Anthony Davisu Gianniu Antetokounmpo, Jimmy Butleriu, Derricku Rose'u... Neįtikėtina patirtis. Visuomet norisi žaisti su šiais vyrukais, tačiau nepaisant visko, NBA lygos nepasiilgau“, – sakė N. Mirotičius, pridūręs, kad šiais metais norėtų Europoje savo žaidimą kilstelėti į dar aukštesnį lygmenį, kad padėtų komandai laimėti.

Priminsime, kad „Barcelona“ prieš sezoną praleido dvi galimybes iškovoti trofėjus – pralaimėjo tiek Katalonijos taurės, tiek Supertaurės finaluose.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai Eurolygos sezoną pradės nuo dvikovos su Berlyno ALBA spalio 1 dieną.

Prie Eurolygos vicečempionų tarpsezoniu prisidėjo buvę žalgiriečiai Nigelas Hayesas ir Rokas Jokūbaitis. Taip pat - Nicolas Laprovittola ir S. Šanli.

Čia žais pernai katalonų aprangą vilkėję Brandonas Daviesas, Sergi Martinezas, Alexas Abrinesas, Cory Higginsas, Kyle'as Kuričius, Pierre'as Oriola, Rolandas Šmitas, Nikola Mirotic ir Nickas Calathesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)