Įveikus Vokietijos klubą, Utenos ekipos lauktų lemiamas trečiasis atrankos etapas – kova dėl patekimo į FIBA Čempionų lygos pagrindinį turnyrą.

Uteniškiai savo sąlygas varžovams diktavo nuo pat pirmųjų dvikovos minučių ir jau pirmoje pirmojo ketvirčio pusėje susikrovė dviženklę persvarą. Tiesa, kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidę austrai savo atsilikimą sumažino iki penkių – 20:15.

Antrajame kėlinyje situacijos iš savo rankų nepaleidę utenškiai ir toliau pirmavo, o prieš ilgąją pertrauką savo persvarą padidino iki dviženklės – 45:34.

Trečiojo kėlinio pirmosiomis minutėmis pagrindinis Utenos ekipos įžaidėjas P. Milleris buvo nubaustas antrąją technine pražanga ir buvo eliminuotas iš rungtynių.

Uteniškiai ir be pagrindinio atakų organizatoriaus sugebėjo dar labiau padidinti savo pranašumą. Prieš lemiamą kėlinį komandas skyrė 13 taškų – 67:54.

Ketvirtajame kėlinyje Ž.Urbono auklėtiniai ir toliau valdė situaciją bei sutvarkę visus formalumus šventė užtikrintą pergalę – 90:68.

„Juventus“: Martynas Gecevičius 19 (5/8 trit., 4/4 baud., 6 rez. perd., 22 naud. balai), Mindaugas Kupšas 15 (6/10 dvit., 3/4 baud., 12 atkov. kam., 22 naud. bal.), Tomas Lekūnas 15 (1/2 dvit., 3/4 trit., 4/5 baud., 14 naud. balai), Patrick Miller 9, Vytautas Šulskis 8 taškai.

„Bulls“: Justin Briggs 17, Milos Grubor 16, Nemanja Krstič 13, Joshua Scott 6 taškai.

Praėjusiame sezone Austrijos komanda varžėsi ir FIBA Europos taurėje – grupėje iškovojo vieną pergalę, patyrė dvi nesėkmes bei neiškopė į kitą turnyro etapą.

Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ komandai atrankoje į FIBA Čempionų lygą nepadės Norbertas Giga. Krepšininkui prieš pat turnyrą buvo nustatytas susirgimas COVID-19.

FIBA Čempionų lygos pagrindiniame turnyre varžysis Vilniaus „Rytas“, kuris pateko į H grupę kartu Stambulo „Bešiktaš“, Oldenburgo „EWE Baskets“ ir praėjusio sezono čempione Burgoso „San Pablo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)