Ispanijos Supertaurės pusfinalio dvikovoje lietuviškoji „Barcelona“ neturėjo problemų. Katalonijos superklubas galingai pradėjo dvikovą ir iš karto išsiveržė į priekį (8:3). Tiesa, „Valencia“ sėkmingiau pradėjo dvikovą ir pirmavo 8:3, bet tada katalonai spurtavo 16:0 ir perėmę iniciatyvą tik didino savo persvarą.

Įpusėjus rungtynėms „Barcelona“ pirmavo 45:28, o ketvirtajame kėlinyje Jasikevičiaus auklėtinių persvara siekė 26 taškus (78:52). Nors baigiantis mačui „Valencia“ šiek tiek sumažino atsilikimą, bet klausimų dėl nugalėtojų nekilo.


Solidžiai šiose rungtynėse pasirodė ir Rokas Jokubaitis. 20-metis įžaidėjas per 16 minučių pelnė 10 taškų (1/1 dvit., 2/2 trit., 2/2 baud.) ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Po rungtynių R. Jokubaitis Delfi žurnalistui Tomui Ramanskui sakė, kad nepaisant ryškios persvaros, dvikova nebuvo lengv. „Vis dėlto, mes turėjome sunkią treniruočių savaitę, įtemptai ruošėmės Ispanijos Supertaurės turnyrui, ir šiose rungtynėse žaidėme visu 100 procentų ir tikrai išvargome. Gal to ir nesimato švieslentėje, bet mes atidavėme visas jėgas. Dabar tiesiog turime gerai pailsėti ir sekmadienį iš visų jėgų kautis finale“, – teigė R. Jokubaitis.

Ispanijos Supertaurės finale „Barca“ susitiks su Madrido „Real“ ir Tenerifės „Lenovo“ poros laimėtoju. Pasak Jokubaičio finale svarbu išlaikyti tokį pat žaidimo pobūdį kaip ir pusfinalyje.

„Privalome agresyviai gintis, provokuoti varžovų klaidas, nes tai ir yra pagrindinis kelias į pergalę. Kai gerai dirbi gynyboje, tada lengviau ir užpulti, rengti greitas atakas. Be abejo, yra taisytinų dalykų, šiandien buvo ir tam tikro atsipalaidavimo, treneriui net teko kelis kartus prašyti nereikalingos minutės pertraukėlės, nes buvome patys kažkiek išsibalansavę. Tiesiog reikia visas 40 minučių žaisti vienu ritmu ir siekti tik pergalės“, – konstatavo R. Jokubaitis.

„Barcelona“: Brandonas Daviesas 15, Cory Higginsas 13, Rokas Jokubaitis ir Rolands Šmits po 10.

„Valencia“: Josepas Puerto ir Martinas Hermannssonas po 11, Jaime Pradilla 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)