Iš Estijos atvyko Talino „Kalev“, Latvijai atstovavo Rygos „VEF“, Belgijai – Ostendės „Filou“, o Švedijai – Norčiopingo „Dolphins“. Turnyro nugalėtojais po itin atkaklios kovos tapo „VEF“ komanda, „Rytą“ nugalėjusi vos vieno taško skirtumu.

"Vikinglotto taurė 2021" turnyras

Trečia vieta – Belgijos čempionams


Keturias dienas „Jeep“ krepšinio arenoje vykusiame turnyre penktąją vietą užėmė „Lietkabelis“, 79:65 nugalėjęs estų klubą. „Lietkabelio“ komanda pirmavo viso žaidimo metu ir paskutiniame kėlinyje spurtavo 10:0, taip susikraudama net 14 taškų pranašumą.

Dėl trečiosios vietos susirungė „Filou“ ir „Dolphins“ komandos. Pergalę atnešusį pranašumą „Filou“ susikrovė jau antrojo kėlinio viduryje. Varžybos baigėsi „Filou“ komandai perkopus triženklę taškų sumą, rezultatu 106:66.

Finale – įnirtinga kova


Finalinės „Vikinglotto taurė 2021“ varžybos buvo itin permainingos. Antrojo kėlinio pabaigoje „Rytas“ pirmavo 42:27, tačiau latviai itin sėkmingai sužaidė likusią susitikimo dalį.

Paskutinėmis varžybų minutėmis „Rytas“ pasivijo „VEF“ ir svečiams nusileido tik vieno taško skirtumu – 87:88.

Naudingiausio sezono žaidėjo trofėjus atiteko „Ryto“ vidurio puolėjui Ivan Buvai.

"Vikinglotto taurė 2021" turnyras

Pažymėjo „Vikinglotto“ laimėjimų dešimtmetį Lietuvoje


„Vikinglotto taurė 2021“ turnyras pažymėjo „Vikinglotto“ loterijos dešimtmetį Lietuvoje. Nuo 2011 m. Lietuvoje organizuojamoje loterijoje dalyvauja dešimties šalių žaidėjai. Būtent iš šių valstybių ir susirinko turnyre žaidę klubai.

„Džiaugiamės, kad turnyras sulaukė didelio susidomėjimo. Pavyzdžiui, tiesiogines „Delfi TV“ transliacijas stebėjo beveik 300 000 žiūrovų. Susirinkę krepšinio klubai taip pat aktyviai dalinosi naujienomis apie renginį, todėl „Vikinglotto taurė 2021“ pavadinimas skambėjo visose penkiose dalyvavusiose šalyse.

Negana to, komandos savo sirgaliams taip pat padovanojo puikų reginį. Kiekvienose varžybose vyko atkakli kova dėl pergalės“, – sakė turnyrą organizuojantis „Vikinglotto“ vykdomojo komiteto atstovas Lietuvoje, Donatas Kazlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)