38-erių specialistas Pasvalio klube dirbo prieš penkerius metus, o savo sugrįžimą į „Pieno žvaigždes“ aiškino organizacijos profesionalumu ir stabilumu.

„Manau, kad buvo ne viena priežastis čia grįžti, bet viena didžiausių – klubo stabilumas, ne tik finansine prasme, – bcpienozvaigzdes.lt sakė M. Šernius. – Organizaciją gerai vertina agentai, žaidėjai. Visada visi klausia, kaip mokamos algos, kokia klubo struktūra, tai tikrai šioje vietoje Pasvalys yra stabilus.“

Praėjusį sezoną M. Šernius vadovavo Prienų komandai ir buvo išrinktas Lietuvos krepšinio lygos metų treneriu.

Specialistas neslėpė, jog vasarą turėjo susidomėjimo ir iš užsienio klubų, tačiau „Pieno žvaigždžių“ pasiūlytos sąlygos buvo labiausiai viliojančios.

„Turėjau važiuoti į Lenkiją, bet šeima yra prioritetas, o ten pasiūlymas nebuvo labai viliojantis. Beveik tuo pat metu gavau pasiūlymą iš Pasvalio, todėl sprendimas buvo atvykti čia“, – teigė M. Šernius.

Naujasis pasvaliečių vyriausiasis treneris jaučiasi stipriai patobulėjęs per šį penkerių metų laikotarpį.

„Sugrįžus smagu matyti tuos pačius veidus, dirbančius „Pieno žvaigždžių“ arenoje. Mane priėmė šiltai, o pats klubas keičiasi, – tikino M. Šernius. – Ne pirmi metai LKL ir klubas jau žino, kokių žaidėjų jiems reikia, kokių nenori.

Paskutinį kartą, kai čia dirbau, buvau kaip studentas, džiaugiausi vien galimybe būti LKL vyr. treneriu. Dabar tikrai esu kitoks, kiekvieni metai LKL duoda treneriui patirties, labiau pažįstu žaidėjus, labiau pažįstu lygos specifiką. Manau, jog su kiekvienais metais esu geresnis ir geresnis.“

Komandoje šiuo metu yra 9 krepšininkai, o iš praėjusio sezono liko vos vienas Paulius Petrilevičius. Nors pasiruošimą sezonui trikdo stringanti sudėties komplektacija, tačiau artimiausiu metu M. Šernius tikisi rasti trūkstamas dėlionės dalis.

„Tikrai darbas vasarą buvo neeilinis. Kitos komandos turėjo surasti 4-5 žaidėjus ar dar mažiau, o mes šioje vietoje turėjome tuščią lapą. Darbas begalinis, bet jis turi būti padarytas iki galo. Klube nėra nė vieno žaidėjo, kurio nenorėtume. Komandoje yra tie žaidėjai, kurie kovos už „Pieno žvaigždžių“ vardą, kovos už tą miestelį, kuriame gyvena. Iš esmės pavyksta surinkti visus tuos žmonės, kurių siekiame“, – kalbėjo M. Šernius.

„Dairomės krepšininko „centro“ pozicijoje, kad būtų skirtingas nuo Petrlievičiaus ir Skučo, – apie komplektacijos darbus tęsė treneris. – Aišku, rinka jau siaurėja, toks metas, bet kartu ir žaidėjai, vasaros pradžioje norėję didesnių kontraktų, pradeda flirtuoti ir su mumis.“

„Pieno žvaigždės“ šią vasarą įsigijo vieną labiausiai intriguojančių LKL naujokų Joshą Selby. 30-metis amerikietis 2011-aisiais NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas 49-uoju šaukimu, o praėjusį sezoną Naujosios Zelandijos lygoje fiksavo 24,4 taško vidurkį.

„Kol kas turėjome tik keletą treniruočių, tačiau jose jis jautėsi, kaip žuvis vandenyje, – apie J. Selby kalbėjo M. Šernius. – Joshas labai greitai prisitaiko prie taisyklių, yra matęs daug skirtingo krepšinio ir tai yra pliusas. Jis žinojo, kur vyksta, nes prieš tai bent porą valandų kalbėjomės.

Iš skirtingų klubų gavau skirtingas žinias iš trenerių apie jį, bet iš gerų organizacijų gavau ir gerus atsiliepimus. Manau, kad jis kiekvieną kitą padarys geresniu ir klubui duos naudos.“

Taip pat vienas didesnių LKL vasaros perėjimų – Žygimanto Skučo sugrįžimas į Pasvalį iš Utenos.

Pats aukštaūgis yra minėjęs, jog M. Šernius yra viena pagrindinių jo tokio apsisprendimo priežastis, o pats treneris patikino, jog turi gerą ryšį su vienu charizmatiškiausių LKL krepšininkų.

„Žygimantas – neeilinė asmenybė, bet LKL jį tokiu ir padarė. Lygoje yra vertinami tokie krepšininkai, kurie kovoja, nenusileidžia, net ir per treniruotes jis neleidžia lipti per galvą. Man tokie žaidėjai taip pat patinka, jo vaidmuo komandoje bus nemažas, Žygis yra vienas iš kandidatų būti komandos kapitonu, tai, manau, daug, ką pasako. Komanda bus labai kovinga ir niekam nebus čia lengva“, – pasakojo M. Šernius.

Nors pasvaliečiai dar nėra iki galo susikomplektavę sudėties, M. Šernius jau žino, kokį auklėtinių žaidimo braižą norės matyti ant parketo.

„Pirmoje vietoje renku kareivius, nes manau, jog LKL tos komandos, kurios žaidžia kontaktinį krepšinį, yra priekyje. Turėjau anksčiau jaunimo komandą, kur jautėsi, kad atvažiuoja vyrai ir tiesiog lygioje vietoje mus apstumdo. Bus labai svarbu nenusileisti kontaktu ir stovėti vyriškai, o toliau – darbas.

Žaidėjai keičiasi, kad ir Ž. Skučas, aš jo kelis metus netreniravau ir jis per tą laiką pasikeitė, kaip ir kiti žaidėjai. Turėsime vienas prie kito prisitaikyti ir rasti savo geriausią versiją“, – aiškino M. Šernius.

Artėjantį sezoną M. Šernius sau asmeniškai kelia aukščiausius tikslus, o kalbėdamas apie labiausiai sustiprėjusius varžovus per vasarą, specialistas išskyrė vieną komandą.

„Manau, kad „Žalgiris“ ir „Rytas“ yra favoritų favoritai, bet didžiausią įspūdį daro „Šiauliai“. Jiems ir biudžetas leidžia šiemet tai daryti, bet jie renkasi teisingus žaidėjus. Taip pat Utena jau turi lyderį, „Lietkabelis“ taip pat visada eina teisinga linkme, „Neptūno“ branduolys bus labai grėsmingas, jie vienas kitą puikiai pažįsta, o lyga ant lietuvių ir laikosi. Nenuvertinant kitų, šiemet bus su kuo pakovoti.

Asmeniniai tikslai – pirma vieta. O kalbant apie komandą, tai – kuo geriau sudalyvauti ir be traumų“, – baigė „Pieno žvaigždžių“ vairininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)