Giedriaus Žibėno auklėtiniai geriau pradėjo susitikimą ir 17 min. pirmavo 42:27. Tačiau po pertraukos VEF persigrupavo bei ne tik panaikino visą deficitą, bet ir lemiamą kėlinį pradėjo pirmaudamas 61:60.

Likus žaisti 3 min. iki finalinės sirenos vilniečiai jau atsiliko 70:78.

Paskutinę minutę Tanneris Leissneris dvitaškiu su pražanga priartino šeimininkus 3 taškų atstumu, o tolimi Mindaugo Girdžiūno bei T.J. Starkso šūviai sumažino atsilikimą iki minimumo. Bet laikas jau buvo ištiksėjęs, ir VEF išsaugojo pergalingą pranašumą.

Naudingiausiu turnyro žaidėju pripažintas „Ryto“ vidurio puolėjas Ivanas Buva, finale pelnęs 20 taškų.

Vienodai pasižymėjo po pertraukos prabilęs VEF amerikietis Jalenas Riley, praeityje atstovavęs Palangos „Kuršių“ ekipai Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

„Rytas”: Ivanas Buva 20, Vaidas Kariniauskas ir Mindaugas Girdžiūnas – po 15, Tanneris Leissneris 14;

VEF: Jalenas Riley 20, Devondrickas Walkeris 18, Artis Ate ir Kristeris Zorikas – po 9.

Vilniečiai prieš tai „Vikinglotto taurė 2021“ turnyre 104:85 įveikė Noršiopingo „Doplhins“ (Švedija) ir 103:86 pranoko Talino „Kalev“ (Estija).

Keturias dienas vykusiame turnyre taip pat dalyvavęs Panevėžio „Lietkabelis“ ketvirtadienį rungtynėse dėl penktos vietos 79:65 nugalėjo „Kalev“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)