Vilniečių strategui tai buvo pirmasis tarpsezonis, kurio metu jis galėjo kontroliuoti komplektacijos darbus. Bet ne traumas: G. Žibėnas neslėpė apmaudo dėl pasiruošimo metu prarasto naujojo puolėjo Jarviso Williamso, kuriam atlikta Achilo sausgyslės operacija.

„Komandos sudėtis buvo surinkta, galima sakyti, pagal planą, tačiau J. Williamso trauma išmušė mus iš vėžių. Jam neseniai atlikta operacija, reabilitacija truks apie 5-6 mėnesius, o visiškai atsigaus gal tik po septynių. Darysime viską, kad reabilitacijos procesas jam būtų kuo sklandesnis, padėsime, kuo galėsime.

Kalbant apie komplektaciją, dabar gerokai pasikeitė sudėties braižas. Šiuo metu intensyviai ieškome, kuo būtų galima J. Williamsą pakeisti. Žinoma, norėtųsi žaidėjo, kuris pasižymi panašiu atletiškumu, bet šiuo metu rinkoje rasti kažką panašaus gana sunku“, – dėstė G. Žibėnas.

Keli aukštaūgiai, dominę „Rytą“, sezoną pradės kitose Lietuvos komandose. Praeityje sostinėje jau rungtyniavęs Juanas Palaciosas sukirto rankomis su Jonavos „Cbet“, o Žygimantas Skučas liko Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipoje, į kurią persikėlė tik praėjusią vasarą.

Žygimantas Skučas

G. Žibėno teigimu, kol kas kito potencialaus naujoko klubas dar nėra išsirinkęs.

„Nėra jokios paslapties, kad ieškome, kuo būtų galima pakeisti prarastą žaidėją. Bandėme susitarti ir su tuo pačiu Ž. Skuču, tačiau jo „Ryte“ neišvysime. Šiuo metu kontaktuojame su daugiau nei keliomis dešimtimis agentų, – sakė G. Žibėnas. – Nėra taip paprasta dabartinėje rinkoje rasti panašaus braižo žaidėją į J. Williamsą. Norime atletiško aukšto žmogaus, efektyvaus abiejose aikštės pusėse.“

Pirmadienio kontrolinėje dvikovoje su Noršiopingo „Dolphins“ klubu iš Švedijos (104:85) vilniečių gretose debiutavo naujokas iš JAV T. J. Starksas. Jo sąskaitoje – 10 taškų.

T. J. Starksas

Trenerių štabas liko patenkintas gynėjo žaidimu ir požiūriu į komandinį krepšinį. Legionierius iš JAV komandoje bus bent iki rugsėjo 18 dienos. Pasibaigus bandomajam laikotarpiui, bus sprendžiama tolesnė jo ateitis „Ryto“ komandoje.

„Iš Starkso, kaip ir kitų mūsų gynėjų, norime ir tikimės agresyvumo. Gynėjas turi veržtis į baudos aikštelę ir ieškoti komandos draugų. Matosi, kad jis dar gerai nepažįsta komandos draugų, nes didžioji dalis jo perdavimų buvo į baudos aikštelės vidurį, o ne metikams.

Jis tikrai yra žaidėjas, kuris klausosi trenerio pastabų, į jas atsižvelgia ir atitinkamai reaguoja. Nepaisant to, vis dar norime pamatyti, kaip jis reaguos į rimtesnį varžovą ir agresyvesnę gynybą“, – apibendrino G. Žibėnas.

Oficialų sezoną jo auklėtiniai pradės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) dvikova rugsėjo 18 d. svečiuose su „Pieno žvaigždėmis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)