Buvęs Lietuvos rinktinės vairininkas šypsojosi po LKF konferencijos Delfi paklaustas, kur pralaimėjo lemiamą mūšį: tribūnoje ar užkulisiuose.

„Klausimas ne man, o rinkėjams. Aš pats net nesvarstau, dėl ko ir kaip“, – po kovos kumščiais nemosavo krepšinio specialistas.

Prezidento rinkimuose R. Butautą parėmė tik 31 konferencijos dalyvis iš 136 (23 proc.). Vos 3 balsais mažiau surinko paskutinis likęs Robertas Javtokas, o V. Gedvilas susišlavė 77 balsus (57 proc.).

Aš visada pabrėždavau, kad tęsiu tik gerus ankstesnės kadencijos federacijos darbus. Mačiau labai daug dalykų, kuriems reikalingi pokyčiai, ir staigūs. Vadinasi, arba žmonės to negirdėjo, arba jiems mano siūlymai netiko.
Ramūnas Butautas

Pastarojo pergalė buvo tokia užtikrinta, kad net paneigė prognozes, žadėjusias pirmą kartą istorijoje LKF rinkimuose išvysti antrąjį turą.

„Pristačiau savo viziją, ir jei rezultatai tokie, vadinasi, bendruomenei ji netiko. Rinkimai vyko laikantis demokratijos principų, slaptu balsavimu. Bendruomenė išrinko prezidentą ryškia persvara – čia nėra ko išgyventi ir nusiminti.

Belieka tik palinkėti gero darbo ir kuo greičiau jį pradėti, nes jo bus daug, prasideda naujas krepšinio sezonas. Linkiu, kad būtų pateisinti visi lūkesčiai. Ir galiu tik pasidžiaugti, kad tiek daug LKF narių dalyvavo rinkimuose bei išreiškė savo nuomonę, kurią aš gerbiu“, – dar neregėtą šimtaprocentinį aktyvumą įvertino R. Butautas.

Vis dėlto klausimas, kas labiau netiko LKF nariams: R. Butauto programa ar ligšiolinė federacijos veikla.

Mat už R. Butauto nugaros jo rinkimų komandoje rikiavosi visi pagrindiniai jau buvusios LKF vadovybės veikėjai.

„Aš visada pabrėždavau, kad tęsiu tik gerus ankstesnės kadencijos federacijos darbus. Mačiau labai daug dalykų, kuriems reikalingi pokyčiai, ir staigūs. Vadinasi, arba žmonės to negirdėjo, arba jiems mano siūlymai netiko“, – svarstė pralaimėjęs kandidatas.


Jis neatsakė, kuris iš konkurentų atrodė stipresnis. Tačiau išreiškė viltį, kad bet kokiu atveju per ateinančią trejų metų kadenciją Lietuvos krepšinis pasistūmės į priekį.

„Esu įsitikinęs, kad mes turime labai daug potencialo. Reikia tikėtis, jog nauja vadovybė pakreips įvykius teigiama linkme. Net neabejoju, kad susigrąžinsime prarastas pozicijas“, – sakė 2007-ųjų Europos čempionato bronzinis prizininkas.

Bent kurį laiką su naujaisiais vadovais – V. Gedvilu bei jo į generalinio sekretoriaus pareigas po aštuonerių metų pertraukos grąžinamu Mindaugu Balčiūnu – teks dirbti ir R. Butautui.

Nuo 2019 metų pastarasis užima LKF sporto direktoriaus postą.

Duodamas pirmą interviu po laimėtų rinkimų V. Gedvilas teigė neketinantis kapoti galvų konkurentams.

„Jeigu jie tik norės, aš galėsiu pakviesti kitus kandidatus prisidėti prie federacijos, rasime jiems vietą. Nesame tie, kurie nori viską išdraskyti ir visus atleisti, nesprogdinsime esamo federacijos kolektyvo“, – dėstė naujasis prezidentas.

Paklaustas, ar įsivaizduoja tolesnį darbą su buvusiu varžovu rinkimuose ir jo komanda, R. Butautas traukė pečiais.

„Laikas parodys, bet mano norai čia nieko nelemia. Dar dirbu ir Lietuvos sporto universitete, esu patenkintas savo pareigomis, darbas man įdomus ir užvedantis. Liksiu ten dirbti ir stengsiuosi paruošti Lietuvai kuo geresnių trenerių“, – kalbėjo LSU Senato narys, taip pat einantis Krepšinio studijų ir mokslo centro direktoriaus pareigas.

Tuo metu į klausimą, ar vėl kandidatuos į prezidentus 2024 metais, R. Butautas atsakė vienu žodžiu – „nemanau“.

Ramūnas Butautas

Primename, kad V. Gedvilas pakeitė Arvydą Sabonį, kuris paliko LKF prezidento postą po dviejų kadencijų – maksimalios įstatuose numatytos vadovavimo trukmės. Metams atidėjus Tokijo olimpines žaidynes, analogiškai pratęsta buvo ir antroji buvusio legendinio krepšininko kadencija. Iš viso jis prezidento pareigas ėjo dešimt metų.

Po nepriklausomybės atkūrimo LKF taip pat vadovavo Stanislovas Stonkus (1991-1994 m.), Algimantas Pavilonis (1995-2002 m.) ir Vladas Garastas (2003-2011 m.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)