„Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas stebėjo pirmąsias žalgiriečių draugiškas rungtynes praėjusį trečiadienį, kai Martino Schillerio auklėtiniai susitiko su Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa.

P. Motiejūnui ką tik pasibaigusi vasara buvo pirmoji, kai buriant komandos sudėtį jam teko petys petin dirbti su M. Schilleriu. „Žalgirio“ vadovas galėjo dar geriau pažinti specialistą iš Austrijos, su kuriuo praleido ilgas valandas dėliodami būsimą žalgiriečių sudėties dėlionę.

Apie ką tik pasibaigusius tarpsezonio darbus bei prasidėjusį draugiškų rungtynių maratoną P. Motiejūnas kalbėjosi su „Žalgiris Insider“.

„Matai vaizdą ne tik aikštėje, matai vaizdą treniruotėse, matai, kaip dirba treneris, kaip dirbo jo komanda, kaip dirba žaidėjai. Trenerio komandoje yra ir fizinio rengimo treneriai, tad vaizdas – puikus. Žiauriai smagu, bet kartu stengiamės nepakilti į debesis, nes čia yra tik treniruotės, – aiškino „Žalgirio“ direktorius. – Dar labai anksti spręsti, bet esu patenkintas visu vykstančiu procesu.

M. Schilleris dirba jau antri metai, pasistiprinęs trenerių štabas, fizinio rengimo treneriai prigalvoja naujovių, nauji ir užsidegę žaidėjai, kurie siekia įrodyti, kad nori čia būti ir laimėti. Atmosfera ir klimatas yra „vau“ – tikrai dešimt balų.

Bet, kai kamuolį išmes prasidėjus įvairiems turnyrams, ypač Eurolygai, tada ir matysime, ar to užtenka, ar reikėjo dar kažko daugiau. Dabar esu patenkintas, kokią turime atmosferą ir darbo nuotaiką, kaip „chebra“ užsivedusi, dirba ir ruošiasi.“

Prieš praėjusio sezono pradžią pirmą kartą į Kauną atvykęs M. Schilleris jau gavo „paruoštą“ sudėties pyragą. Tarpsezoniu stipriai pasikeitus komandos veidui, specialistas rinkoje turėjo surasti nemažai jam tinkančių komandos naujokų.

P. Motiejūnas tikina, kad mėgavosi darbo su M. Schilleriu procesu. Tiesa, jau vykstant pokalbiams su potencialiais naujokais teko gerokai paplušėti ar net taisyti galimas klaidas.

„Man labai patiko su juo dirbti vasarą. Buvo ir pakilimų, ir nuosmukių. Būdavo, kad supanikuodavome, jog jau reikia su kažkuo pasirašyti sutartį, bet vėliau nurimdavome supratę, kad dabar – dar liepa ar rugpjūčio pradžia. Taigi buvo visokių „aukštyn“ – „žemyn“, bet išlaikėme šaltą protą ir nepamiršome, ko mes norime. Svarbiausia rasti tai, ko norime, o ne daryti dėl to, kad reikia daryti ir panikuoti. Tikrai tokių dalykų nepadarėme, – teigė P.Motiejūnas. – Kalbėdavomės vasarą po valandą-pusantros apie kiekvieną žaidėją. Galvodavau, kad greitai pakalbėsime, bet iš tikrųjų praleisdavome pusantros valandos, bet būdavo, kad sėdi automobilyje ir kalbi. Dėl to man jis ir patiko, kad jam nebuvo blogo laiko darbui.“

P. Motiejūnas papasakojo ir apie vieną istoriją, kai derybos su žaidėju jau buvo pasiekusios finalinę stadiją, bet trenerio prašymu sutartis nebuvo pasirašyta.

„Atsitiko taip, kad po kelių dienų supratome, kad tai nėra tas žaidėjas. Atrodė, kad tas, bet dar analizavome ir svarstėme. Treneris toks ir yra, kad kai pasakėme „gerai“ ir susiderėjome visas sąlygas su agentu ir paruošėme kontraktą, jis pasakė, kad vidumi jaučia, jog tai nėra tas žaidėjas. Man patiko, kad mes netylėjome. Suprantu, kad treneriui nėra lengva pasakyti, kad suklydau ir matai, jog tai nėra tas. Jis paskambino ir pasakė: „tikiuosi, kad parašo neuždėjai“. Parašas buvo neuždėtas, atsiprašėme ir žaidėjo, ir agento. Supratome, kad kažkiek skubame“, – aiškino „Žalgirio“ direktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)