22 kartus Katalonijos lygos čempionė Barselonos komanda antrame kėlinyje turėjo 10 taškų persvarą, tačiau jos neišsaugojo.

Daugiausiai problemų Šaro auklėtiniams kėlė Ismaelis Bako, kuris dominavo baudos aikštelėje „Barcos“ ekipoje ant atsarginių suolo sėdėjus Sertacui Šanli ir Pierre'ui Oriolai. Belgų vidurio puolėjas buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose su 18 taškų.

Turnyro šeimininkai BAXI žaidėjai Katalonijos lygos trofėjų laimėjo trečią kartą klubo istorijoje. Paskutinį kartą Manresos ekipa šiame turnyre triumfavo 1999 metais, o prieš tai laimėjo 1997 metais.

„Barcelona“ Katalonijos lygos titulo neiškovoja antrus metus iš eilės. Pernai finale Š. Jasikevičiaus auklėtinius nugalėjo Andoros „MoraBanc“.

Manresos ekipai 15 taškų pelnė Yankuba Sima, 14 – Joe Thomassonas, 13 – Sylvainas Francisco, 11 – Guillemas Jou.

„Barcelonos“ komandoje išsiskyrė Rolandas Smitas su 14 taškų. Nickas Calathesas pridėjo 13 taškų, Nikola Mirotičius – 10 (4/16 metimai), Brandonas Daviesas - 8.

Rokas Jokubaitis Barselonos ekipai pelnė 2 taškus.

„Šiandien atėjo tas momentas, kai suklupome. Liūdna, nepasiėmėme Katalonijos taurės. Reikia kuo greičiau taisyti klaidas. Kol kas nedirbame kaip vienas varikliukas, – „Delfi“ žurnalistui Tomui Ramanskui sakė R. Jokubaitis. – Rungtynės apylygės buvo, pabaigoje paleidome. Jaučiu trenerio pasitikėjimą. Aš asmeniškai ne taip atrodžiau kaip pusfinalyje. Ir komandiškai, ir asmeniškai yra dalykų, kuriuos reikia taisyti, bet „Barcelonoje“ kol kas jaučiuosi neblogai“.

„Reikia pasveikinti Manresos komandą ir Pero Martinezą. Jie atliko gerą darbą. Mūsų varžovai buvo geriau pasirengę ir nusiteikę kovai. Kai kuriais momentais žaidėme gerai, bet to neužteko, – po rungtynių sport.es sakė Š. Jasikevičius. – Paskutiniame ketvirtyje jie pelnė 28 taškus. Neatkovojome kamuolių, ką gerai kontroliavome per pirmuosius du kėlinius. Tai buvo prasta mums savaitė ir kalbu ne tik apie šį turnyrą. Pusfinalyje turėjome tik vieną gerą kėlinį. Galbūt finale žaidėme kiek geriau, tačiau vistiek žaidimas nei treniruotėse, nei rungtynėse dar netenkina“.

Lietuvis atkreipė dėmesį, kad reikia su nauju entuziazmu žengti į kitą savaitę: „Mūsų laukia ypatinga savaitė, nes vis dar siekiame iškovoti pirmą šio sezono titulą – savaitgalį startuos Ispanijos Supertaurės kovos. Pirmiausiai žaisime su „Valencia“ ir turime būti pasiruošę kaip įmanoma geriau“.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai Eurolygos sezoną pradės nuo dvikovos su Berlyno ALBA spalio 1 dieną.

Prie Eurolygos vicečempionų tarpsezoniu prisidėjo buvę žalgiriečiai Nigelas Hayesas ir Rokas Jokūbaitis, Nicolas Laprovittola ir S. Šanli. Čia žais pernai katalonų aprangą vilkėję Brandonas Daviesas, Sergi Martinezas, Alexas Abrinesas, Cory Higginsas, Kyle'as Kuričius, P. Oriola, R. Smitas, N. Mirotic ir N. Calathesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)