Aktyvūs ir kibūs panevėžiečiai dvikovos pradžioje pasiūlė Lietuvos čempionams lygią kovą. Tik po Joffrey Lauvergne'o 6 taškų iš eilės ir Artūro Milaknio taiklaus tolimo metimo žalgiriečiams pirmą kėlinį pavyko laimėti 20:14.

6 taškų skirtumą „Lietkabelis“ lengvai panaikino dviem tritaškiais iš eilės ir įpusėjus dvikovai daugiausiai Dovydo Giedraičio pastangomis sugebėjo išsiveržti į priekį 41:35.

M. Schillerio auklėtiniai po didžiosios pertraukos mėgino paspausti aštuoniese šiose rungtynėse žaidusius varžovus, tačiau šie nustebino atsakydami taikliais tolimais metimais ir savo persvarą padidino net iki 13 taškų (47:60).

Traukti iš duobės Lietuvos čempionus ėmėsi Lukas Lekavičius, žalgiriečiams pavyko apkarpyti skirtumą iki 4 taškų (60:64), vis dėlto panevėžiečiai ir toliau demonstravo nepaprastą ištvermę ir atkaklumą. Sužaidus daugiau nei dvi minutes paskutiniame ketvirtyje žalgiriečiai vėl atsiliko 60:69.

Pajutę svylančius padus Lietuvos čempionai kibo varžovams į atlapus – po Pauliaus Jankūno ir Edgaro Ulanovo žalgiriečiai priartėjo, o po Janio Strelnieko tritaškio įpusėjus ketvirčiui ir išlygino rezultatą 71:71.

Iki dvikovos pabaigos likus žaisti minutę rezultatas buvo lygus 77:77. Dramatiškoje atomazgoje komandos keitėsi taikliais metimais, o likus žaisti 7 sek. Gediminas Orelikas baudos metimu padidino svečių persvarą 82:80. Paskutinis L. Lekavičiaus reidas varžovų krepšio link baigėsi netaikliu metimu.

Žalgiris“: Lukas Lekavičius 14, Joshas Nebo 13 (7 atk.k.), Joffrey Lauvergne'as 12, Janis Strelniekas 11, Edgaras Ulanovas (4 rez.p.) ir Artūras Milaknis po 6, Tyleris Cavanaugh ir Emmanuelis Mudiay po 5, Paulius Jankūnas ir Nielsas Giffey po 3, Mantas Kalnietis (4 rez.p.) 2.

Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 16, Kristupas Žemaitis 14 (4/7 tritaškiai), Dovydas Giedraitis 13, Gabrielius Maldūnas 10, Grantas Vasiliauskas 9, Vytenis Lipkevičius 8, Panagiotis Kalaitzakis 7, Kasparas Berzinis 5.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse suklydo 18 kartų, o „Lietkabelis“ – 12. Skaudžiausiai klaidos smogė antroje dvikovos dalyje, neleidusios aikštės šeimininkams perlaužti dvikovos eigos sau naudinga linkme.

Su žalgiriečių marškinėliais debiutavo latvis J. Strelniekas, kuris nebuvo registruotas rungtynėms su Krasnodaro „Lokomotiv“ trečiadienį.

Tai antroji iš eilės "Žalgirio" nesėkmė - trečiadienį M. Schillerio auklėtiniai po atkaklios ir permaininkgos kovos 87:88 (22:22, 24:22, 21:27, 20:17) nusileido Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipai.

Senus pažįtamus Kaune aplankė ir dvikovą su „Lietkabeliu“ stebėjo 2011–2012 m. sezone „Žalgiryje“ rungtyniavęs Sonny Weemsas. Kartu su juo buvo ir buvęs Kauno „Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas, pastaruosius metus dirbantis Kinijoje.

Prieš antrąsias kontrolines rungtynes su panevėžiečiais Lietuvos čempionai pranešė liūdną žinią – dėl traumų aikštelę ir kamuolį kuriam laikui turės pamiršti du perspektyvūs klubo gynėjai.

Kartu su pagrindinės komandos krepšininkais pasiruošimą sezonui pradėję Mantas Rubštavičius ir Dominykas Stenionis treniruotės metu patyrė kojų traumas.

Kitą savaitę „Žalgiris“ kelsis į Turkiją, kur Antalijoje vyksiančiame draugiškame turnyre žais su Krasnodaro „Lokomotiv“(rugsėjo 8 dieną), Bursos „Tofaš“ (rugsėjo 10 dieną) ir Stambulo „Anadolu Efes“ (rugsėjo 12 dieną) komandomis.

„Žalgiris“ oficialias kovas „Betsafe-LKL“ čempionate pradės rugsėjo 20 dieną dvikova išvykoje su Jonavos „CBet“ komanda, o Eurolygoje M. Schillerio auklėtiniai startuos spalio 1 dieną nuo dvikovos svečiuose su Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)