Pirmadienį „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su interneto televiziją „Go3“ valdančia kompanija, kuriai atiteks matomiausias reklaminis plotas komandos aprangos priekyje.

Paramos sumų jis neatskleidė, tik patikino, jog sutartis yra ilgalaikė.

Po ilgų paieškų rastas generalinis partneris kiek sumažins įtampą „Žalgirio“ biudžete. Tačiau, kaip neslepia P. Motiejūnas, visiškai jos nepanaikins.

„Priešakyje – daug klaustukų keliantys metai, trapus biudžetas“, – sakė „Žalgirio“ direktorius.

Liepos pradžioje klubo vadovas pristatė preliminarų ekipos artėjančio sezono biudžetą, siekiantį 6,8 mln. eurų, iš kurių žaidėjų ir trenerių atlyginimams numatyta skirti apie 5 mln. eurų.

Dabar P. Motiejūnas teigia, jog artėjant rudeniui finansinė kartelė keliama į viršų.

Tikslius skaičius žadama pristatyti dar vienoje spaudos konferencijoje prieš oficialų sezono startą.

„Didesnei finansinei projekcijai įtakos turi ir kiti veiksmai, kuriuos dar reikia užbaigti, ir netrukus papasakosime detaliau. Vienaip ar kitaip čia vis tiek bus rizikos – tai susiję su pandemija ir mūsų galimybėmis priimti žiūrovus arenoje“, – teigė P. Motiejūnas.

Praėjusią savaitę „Žalgirio“ pėdomis pasekė ir prognozuojamą kito sezono biudžetą įvardijo etatinė Eurolygos finansinė autsaiderė Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), kuri deklaravo 5,1 mln. eurų sumą.

Delfi paklaustas, kelintas pagal kišenės gylį artėjančiame sezone tarp visų Eurolygos konkurentų galėtų būti Kauno klubas, P. Motiejūnas skaičiavo nuo apačios.

„Būsime garbingame trejete nuo galo. Geriausiu atveju – TOP-5. Tas mums įprasta, tas nesikeičia: tokia komanda esame ir būsime. Bet mums patinka ten būti“, – šyptelėjo ekipos vadovas.

Beje, panašiu metu kaip „Crvena Zvezda“ biudžetą deklaravo ir kitas Belgrado klubas „Partizan“. Tačiau P. Motiejūnui sukėlė abejonių, ar tikrai Europos taurės turnyrą mėginsianti laimėti ekipa vos už 6 mln. eurų nusamdė Željko Obradovičių ir pasikvietė iš Eurolygos Zachą LeDay ir Keviną Punterį, o iš NBA – Rodioną Kurucą.

„Skaičiai atrodo šiek tiek juokingai, patys matote, kokie žaidėjai ir koks treneris, nelabai sueina galai“, – aklai tikėti deklaracijomis nerekomenduoja P. Motiejūnas.

Vėl nusiskundęs, jog nesulaukė tokios valstybės institucijų pagalbos kompensuojant dėl karantino prarastas prekybos bilietais pajamas, jis pasidžiaugė bent jau tuo, kaip savo uždarbį klubams skirstys Eurolyga.

„Mums ir visoms mažesnėms komandoms palanku tai, kad didesnė dalis lėšų yra fiksuota, o ne vien premijos už pergales. Tai suteikia stabilumo“, – pažymėjo Kauno klubo direktorius.

Eurolygos minimali fiksuota išmoka klubams sieks 1,5 mln. eurų.

Pirmadienį P. Motiejūnas taip pat pakomentavo Eurolygos poziciją komandų vakcinacijos klausimu.

Pasak jo, skiepytis nenorintiems žaidėjams galios kur kas griežtesnis saugumo protokolas nei vakcinų nebijantiems jų kolegoms.

Pasak „Žalgirio“ vadovo, jo komandoje vis dar yra „vienetai“ neskiepytų žaidėjų. P. Motiejūnas teigė, jog neketina jų versti pakeisti nuomonę, tačiau pabrėš, kokių nepatogumų gali sukelti toks užsispyrimas.

„Mes skatiname skiepytis, kad klubui būtų mažiau vargo, nebereikėtų visą laiką daryti testų kaip praėjusiame sezone. Nemanau, kad likę neskiepyti žaidėjai – kalbame tik apie vienetus – yra labai jau užkietėję antivakseriai. Tiesiog visiems reikia laiko norint apgalvoti sprendimą. Paaiškinsime jiems, kas laukia vienu ir kitu atveju, manau, ateityje visa rūbinė bus šimtu procentų vakcinuota“, – vylėsi P. Motiejūnas.

Baigdamas spaudos konferenciją jis dar pranešė, jog mėnesio pradžioje čiurnos traumą Latvijos rinktinėje patyręs „Žalgirio“ naujokas Janis Strelniekas praėjusią savaitę galiausiai perėjo medicininę apžiūrą, ir jo sutartis su komanda oficialiai įsigaliojo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)