Pirmoje antrojo sezono „Iš arti“ serijoje, kurią pristato klubo partneris „ME2U“, – „Ryto“ legionierių atvykimas į naujuosius namus, pirmoji treniruotė ir bendra komandos vakarienė Vilniaus savivaldybės dangoraižyje kartu su klubo vadovais ir dalininkais.

Pirmasis rugpjūčio 15 d. į Vilnių su žmona atvyko puolėjas Tanneris Leissneris. „Esu labai pavargęs. Skridau iš San Antonijaus pas žmoną Čikagoje. Ten oro uoste laukėme 5-6 valandas ir tada dar 8 valandas skridome į Helsinkį. Tada oro uoste pralaukėme dar 4 valandas ir pagaliau mes čia. Aš pervargęs“, – eidamas link automobilio ilgos kelionės įspūdžius pasakojo 201 cm ūgio amerikietis.

Jau sutemus Lietuvos sostinę pasiekė kitas „Ryto“ puolėjas Ivanas Buva. Prie komandos vasario mėnesį prisijungęs ir dabar naująjį sezoną pasitinkantis kroatas nuo pat pirmųjų minučių tryško gera nuotaika: „Mantvydai, dabar tu mane matysi ištisus 10 mėnesių. Ar esi tam pasiruošęs? Praėjusį sezoną matei tik 4, o dabar bus daugiau nei dvigubai“, – juokavo 30-metis krepšininkas.

Tuo metu legionieriams Vilniuje įsikurti padėjęs „Ryto“ komandos vadovas M. Dabašinskas sakė:

„Šiais metais labai pasisekę su apartamentais. Dauguma jų – šalia arenos, todėl žaidėjai patenkinti. Tanneris – labai bendraujantis žmogus. Manau, kad man, treneriui ir pačiai komandai su juo komunikuoti nebus jokių problemų. Ivaną pažįstu nuo praeitų metų, todėl jis man yra kaip savas.“

Jau kitą dieną, rugpjūčio 16-ąją, žaidėjai rinkosi į pirmąją treniruotę „Jeep“ arenoje. Tiesa, prieš tai T. Leissneris ir I. Buva apsilankė sporto ir medicinos diagnostikos centre „Affidea“, kur atliko standartizuotus profesionaliems krepšininkams skirtus testus.

„Pasižiūrime, kaip krepšininkai atrodo po atostogų. Kaip veikia širdis, ar neatsirado kažkokių naujų darinių, kad nenutiktų panašių istorijų kaip futbole ir žaidėjams neprireiktų medikų pagalbos“, – kalbėjo sporto ir medicinos gydytojas Mantas Ambraška.

Po testavimų į treniruotę išskubėję krepšininkai susipažino su „Ryto“ vyriausiuoju treneriu Giedriumi Žibėnu.

„Mūsų prioritetinis tikslas yra gerbti vieni kitus, administraciją, visus esančius klube. Nuo to ir pradėkime – dirbkime kaip komanda ir žinokime savo atsakomybes“, – treniruotės pradžioje sakė G. Žibėnas.

Pirmoje treniruotėje krepšininkų fizinis pasirengimas buvo tikrinamas intensyviais bėgimo pratimais.

„Žiūrėjome krepšininkų mobilumą. Didžiausia dalis buvo skirta traumų prevencijai. Kažkam vasarą reikėjo padirbti daugiau, kai kurie gerą formą atsinešė nuo praeito sezono. Renkame informaciją, apie kiekvieną žaidėją, stengiamės, kad treneriai su kiekvienu krepšininku pasikalbėtų ir atskirai“, – sakė fizinio parengimo treneris Tadas Jackūnas.

Po pirmosios treniruočių savaitės, penktadienį, komanda rinkosi 20-ajame Vilniaus savivaldybės dangoraižio aukšte, kur vyko neformali žaidėjų, trenerių, administracijos, vadovybės, krepšinio mokyklų, sirgalių ir kitų sostinės krepšinio atstovų vakarienė.

Renginyje Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas sakė:

„Man atrodo, kad pasitinkant šį krepšinio rudenį „Rytas“, kaip niekada, yra pastatytas ant teisingų bėgių ir esantis teisingame kelyje. Ačiū administracijai, valdybai, trenerių kolektyvui, kurie vasarą tikrai gerai padirbėjo. Jie į savo gretas surinko alkanus vilkus, kurie yra pasiruošę kovoti už savo miesto komandą, atiduoti visas jėgas ir laimėti kuo daugiau rungtynių. „Ryto“ klubas yra be galo svarbus Vilniui. Žaidėjų kova aikštelėje yra kova už sostinės garbę.“

Pažintiniu vakaru džiaugėsi ir I. Buva: „Tai visada naudinga, kadangi gali geriau pažinti žmones asmeniškai. Komandos „chemija“ statoma iš tokių mažų vakarienių ir tai atsiliepia geresniam rezultatui aikštelėje.“

„Aš ne visada į sezonus žiūriu pozityviai. Šį sezoną aš esu labai laimingas dėl to, kokią mes turime komandą. Viskas bus gerai. Pirmyn, vilniečiai!“, – sakė naujasis „Ryto“ podkasto vedėjas Justinas Jankevičius.

Pirmąsias oficialias rungtynes „Rytas“ žais rugsėjo 18 d., kuomet Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“) susitiks su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Rugsėjo 25 d. vilniečiai pirmąsias rungtynes „Jeep“ arenoje žais su Šiaulių „Šiaulių-7bet”.